Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, бе тъжен на пресконференцията

...
Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, бе тъжен на пресконференцията
Коментари Харесай

Тъжният Саутгейт: Не мога да искам повече

Селекционерът на Англия - Гарет Саутгейт, бе печален на конференцията след полуфиналния мач с Хърватия, изгубен от неговия отбор с 1:2 след продължения. Той въпреки всичко даде позитивна оценка на възпитаниците си, заявявайки, че те са дали всичко от себе си. Саутгейт се надява израстването да продължи и " трите лъва " да бъдат даже по-силни в идващите години.

" Играхме доста добре през първото полувреме. Държахме топката и като цяло контролирахме мача. Тогава беше значимо да вкараме втори гол. Дали поради неналичието на опит или тъй като водехме в резултата, само че след почивката позволихме на противника да вземе самодейността. Не използвахме възможностите си. Бяхме напрегнат и то ни се отрази ", започна Саутгейт.

" Хърватите имат доста опитни футболисти, което си пролича. В продълженията мачът още веднъж ссстана равносилен. На това равнище детайлите са от решаващо значение. Хърватия вкара втори гол, а ние не можахме да отговорим. Желая им триумф на финала. Те демонстрираха воля и са почтени да играят в последния мач ".

" Трябват ми няколко дни, с цел да проучвам дуела. Сега раззочарованието е голямо. Най-важното е да използваш опциите си. Всички футболисти са тъжни, само че аз се гордея с тях. Постигнахме доста. Дадохме позитивни страсти на почитателите. Убеден съм, че страната ни се гордее с този тим. След като мине известно време, ще си създадем позитивни заключения от международното състезание. Не мога да желая повече от играчите, които към този момент преодоляха толков доста трудности "

" Никой не мечтае да играе в мач за третото място. Имаме няколко дни, с цел да се подготвим и би трябвало да защитим достойнството си. Винаги се стремим да побеждаваме. За 24 часа ще е мъчно да се върнем в това психическо положение, в което бяхме преди полуфинала, само че това е още едно тестване ".

" Хари Кейн даде всичко от себе си за тима. Не мога да желая повече от него като футболист като капитан и като персона. Натрупахме опит и направихме огромна крачка в развиването си. В съпоставяне с преди две години, в този момент имаме нрав на победител. През последната седмица имахме доста проблеми и се справихме с тях. Никой и нищо не ни подсигурява, че още веднъж ще стигнем до това ходило, само че дълготрайната ни цел е постоянно да играем четвъртфинали и полуфинали. Много от футболистите получиха нужното самочувствие на интернационалната сцена, което ще им е от изгода ", коментира треньорът.

" Имаме добър жанр на игра, само че не сме съвършени. Трябва да продължим да се развиваме. Победихме някои мощни тимове, от които преди сме губили. В отбора ще бъдат интегрирани и още млади футболисти. С тяхна помощ ще станем още по-опасни за противниците си ", приключи британският селекционер./ Бтв

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР