Селекионерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон не обръща

...
Селекионерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон не обръща
Коментари Харесай

Шведският треньор загатна състава си срещу България

Селекионерът на националния тим на Швеция Яне Андерсон не обръща внимание на статистиката преди гостуването на България в четвъртък в международна подготовка. Скандинавците имат съществено предимство против " трикольорите ", като са в серия от седем следващи победи без позволен гол, а в последните три срещи печелят с по 3:0.

За последно българите стигат до точка против Швеция при равенството 1:1 през септември 1993 година в международна подготовка в София, а последният триумф на " трикольорите " над противника пък е от ноември 1967 година с 3:0 в европейска подготовка.

" Това, което се е случило преди 49 години или преди 32 години, няма никакво значение. Условията в този момент са разнообразни, играчите са други. Наясно сме, че би трябвало да се подготвим съществено, тъй като ни чака тежък мач ", сподели Андерсон.

" По време на тренировките ще наблегнем повече на тактиката, с цел да играем по метода, по който желаеме. Уверен съм във опциите на тима и считам, че ще намерим верния метод, с цел да спечелим ", добави той.

Специалистът чака българите да играят нападателно и атакуващо за разлика от срещата сред двата отбора през октомври предходната година в Стокхолм. " Миналата есен те играха доста отбранително на наш терен. Сега чакам напълно друга България. Трябва да бъдем деликатни и внимателни първоначално и ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Мисля, че противникът ще се опита да играе нападателно и да ни притисне в първите минути, тъй че ще бъде значимо да бъдем доста съсредоточени ", разяснява Андерсон.

Той ще заложи на стартовия състав, който победи Франция с 2:1 пред юни в друга среща от група " А " на международните квалификации. " Ако допускате, че ще стартираме с сходен състав, с какъвто играхме против Франция, сте доста прави ", сподели Андерсон.

Стартов състав на Швеция в мача против Франция: Робин Олсен, Микаел Лустиг, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Лудвиг Аугустинсон, Джими Дурмаз, Албин Екдал, Якоб Йохансон, Емил Форсберг, Ола Тойвонен и Маркус Берг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР