Секционния протокол е първичният източник, върху който се отчитат изборните

...
Секционния протокол е първичният източник, върху който се отчитат изборните
Коментари Харесай

Мишо Константинов с горещ коментар за изборите

Секционния протокол е първичният източник, върху който се регистрират изборните резултати. Това сподели проф. Михаил Константинов, предава  " Фокус ".

``
реклама

Той изясни, че огромният брой претенденти предвещава дълъг лист с повече цифри. Според него едно от най-важните неща, за които би трябвало да се следи, е вярното попълване на протоколите.

„ Има по този начин наречените контроли вътре, това са контролни равенства и неравенства. И в случай че някоя контрола не е изпълнена, компютърът не приема протокола. Светва в алено и протоколът бива върнат на секционната комисия да си го оправи. И това точно бави процесът. Прочутият случай в „ Арена Армеец “, който стана емблематичен в това отношение, се дължеше на неприятно попълнени протоколи “, добави той.

Проф. Михаил Константинов сподели още, че в София би трябвало материалите да се одобряват на повече места и е вярно решението на ЦИК протоколите да се одобряват на 3 места, евентуално още веднъж в зала „ Арена Армеец “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР