Секционната избирателна комисия (СИК) №33 в свиленградското село Момково е

...
Секционната избирателна комисия (СИК) №33 в свиленградското село Момково е
Коментари Харесай

Комисия загуби урна, обособи кашон за кратко, по-късно я намери

Секционната изборна комисия (СИК) №33 в свиленградското село Момково е изгубила и не е могла да откри при започване на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласоподаване. За това се разбра от решение № 375-НС на Районната изборна комисия в Хасково, оповестено на уеб страницата й, а нейният заместник-председател Петър Димитров удостовери за станалото, което дефинира на брифинг като " лек абсурд ".

За да не бъде преустановяван вотът, СИК взела от близкия магазин кашон, който пригодила за урна, като го запечатала по открития ред. Едва след сигнала до РИК и извършените телефонни диалози, транспарантната урна била открита. Указано бе кашонът да се запечата, да се сформира протокол, а отрязъците от машината отсега нататък да бъдат пускани в истинската урна, разясни Димитров. В края на изборния ден членовете на СИК ще броят наличието и на кашона, и на урната.

До 17:00 часа в РИК - Хасково са постъпили общо 17 тъжби и сигнали за изборни нарушавания. До обяд те бяха 10, като два сигнала бяха счетени за основателни. В следобедните часове с изключение на жалбата за Момково има още два сигнала, които бяха почетени и за които се дадоха съответните инструкции, уточни Димитров. Единият е за непоставен щемпел на отрязъка от машинно гласоподаване.

В другия случай ръководител на СИК прибрал в плик, вместо да пусне в урната също фиш от машинно гласоподаване, който обаче излязъл от устройството без да са отпечатани всички нужни реквизити.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР