Сектрон“ ООД е избрано за изпълнител на обществената поръчка за

...
Сектрон“ ООД е избрано за изпълнител на обществената поръчка за
Коментари Харесай

Започват обещаното видеонаблюдение в Пазарджик

„ Сектрон “ ООД е определено за реализатор на публичната поръчка за доставка, монтаж и въвеждане в употреба на видеонаблюдение в Пазарджик, заяви през днешния ден кметът Тодор Попов. Спечелилата състезанието компания „ Димирома Ню Линк “ ДЗЗД – София е отказала да подписа контракт с претекст, че има доста поети задължения, по тази причина за подписване на договор ще бъде поканена класираната на второ място.

Предвижда се поетапно създаване и поддръжка на система за видеонаблюдение, включваща камери на 10 основни точки в града, и Център за наблюдаване и надзор, ситуиран в постройката на Районното полицейско ръководство в Пазарджик. В поръчката е планувано компанията да дава отговор и за поддръжката на цялата техника от системата за видеонаблюдение.

На основни места ще бъдат ситуирани 17 камери с опция за разчитане на автомобилни номера и 11 панорамни, които ще предават сигнала на Центъра за наблюдаване и надзор.

За доставката на оборудването, монтажа и стартирането в употреба сдружението е предложило цена от 127 592 лв. без Данък добавена стойност, сумирана за всички обекти.

За едномесечна абонаментна такса за обслужване и поддръжка на един съответен обект е препоръчана цена от 1 стотинка без Данък добавена стойност.

Попов посочи, че в началото камери ще има на по-оживените места и основни кръстовища, само че поетапно системата ще се уголемява. Очакванията са с нововъведението да се усъвършенства дисциплината на водачите и да се понижи престъпността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР