Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям

...
Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям
Коментари Харесай

България и Индонезия разширяват двустранния обмен

Секторите на осведомителните технологии, земеделието, туризма и образованието имат огромен капацитет за следващо задълбочаване на съдействието сред България и Индонезия.

Това беше общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи Ретно Марсуди, които се срещнаха през днешния ден на " Дондуков " 2, оповестиха от прессекретариата на президента. Марсуди е на публично посещаване у нас.

За първите четири месеца на 2019 година стокообменът сред България и Индонезия е 130.5 млн. $, което съставлява растеж от 322% по отношение на същия интервал на 2018 година.



Президентът Радев и министър Марсуди са единомислещи, че тази възходяща наклонност е добра база двете страни да разширят партньорството си допълнително браншове и да концентрират напъните си върху увеличение на двустранните вложения и взаимно излизане на трети пазари. Освен стимулиране на икономическите връзки е значимо да подтикваме културния и просветителния продан, както и туризма, е било очебийно на срещата.

Борбата против тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани публични групи и религиозната приемливост също са били във фокуса на диалога. Румен Радев е отбелязал, че прилаганите ограничения на европейско равнище явно са закъснели поради слабата интеграция на второ и трето потомство имигранти, които вземат участие в терористични актове.-->

Обсъдено е било и задълбочаването на съдействието сред службите за сигурност и обменът на информация сред България и Индонезия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР