Секторът на информационните технологии е все по-популярен за завършващите китайски

...
Секторът на информационните технологии е все по-популярен за завършващите китайски
Коментари Харесай

Секторът на информационните технологии най-популярен сред китайските висшисти

Секторът на осведомителните технологии е все по-популярен за завършващите китайски университети при търсенето на работа през последните пет години, съгласно отчет на организацията за пазарни изследвания MyCOS.

В него се сочи, че броят на приключилите висше обучение в Китай, които стартират кариерата си в ИТ промишлеността, непрестанно нараства от 2014 до 2018 година, осведоми Радио " Китай ".

Около 8,5% тях работят в Интернет бранша, което е с 2,3 процентни пункта повече от 2014 година. Завършилите професионално обучение също считат, че секторът на осведомителните технологии е по-привлекателен. Около 4,9% от приключилите през 2018 година стартират кариерата си в него, което е нарастване с 1,2 процентни пункта спрямо 2014 година В отчета позициите в бранша на осведомителните технологии се отнасят до работа, обвързвана с Интернет, онлайн търсачки, обработка на данни, хостинг на облачни и свързани услуги.

Процъфтяващата промишленост притегли повече китайски висшисти, като се има поради високите заплати в нея. Докладът демонстрира, че междинният месечен приход там е най-малко с 20% по-висок от междинния за страната.

До края на 2018 година равнището на навлизане на Интернет в Китай доближи 59,6%, с 3,8 процентни пункта по-високо от миналата година и с 2,6 процентни пункта по-високо от междинното за света, сочат данни на Китайското интернет общество. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР