Сектор здравеопазване е тежък ресор за взимане на радикални и

...
Сектор здравеопазване е тежък ресор за взимане на радикални и
Коментари Харесай

Атанасова: Здравната вноска няма да се променя нито през тази, нито през следващата година

Сектор опазване на здравето е тежък сектор за взимане на радикални и крайни решения, сподели в предаването „ Неделя 150 “ Десислава Атанасова от ГЕРБ, която е някогашен министър на опазването на здравето. Тя вижда като първи основен въпрос дали би трябвало свръхрегулиране и нахлуване на страната в връзките сред здравноосигурените и лечебните заведения или следва жителите да бъдат оставени да вършат своя избор.

Втори значим въпрос за Атанасова е дали 8% здравна осигуровка са задоволителни. Тя напомни обещанието на ГЕРБ до края на управническия мандат да не усилва здравната вноска, а разновидностите за здравноосигурителен модел, препоръчани от здравния министър Кирил Ананиев, вижда като изходна точка за обществено-политически спор:

" И след дълъг, сериозен, експертен спор, по-малко политически, да се вземе крайното решение. И то, считам, не касае нито актуалната 2018 година, нито идната 2019-а. "

Колкото и да са неприятни обстоятелствата за политиците и обществото, дебатът за броя на здравно неосигурените и съответния им достъп до здравна помощ би трябвало да бъде подложен на масата, счита още Атанасова.

След 29 години народна власт резултатът е, че няма модел на опазване на здравето, който да е публично одобряван и консенсусен, уточни Десислава Атанасова. По думите ѝ в опазването на здравето не следва да се прави политика от проблемите на хората - и на работещите, и на пациентите, а да се вършат политики за тях.

Атанасова е на мнение, че е „ изрично ясно “, че вотът на съмнение, който следва да се гласоподава идната седмица, ще бъде несполучлив. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР