Сексуално насилие над дете в приемно семейство в Ямбол предизвика

...
Сексуално насилие над дете в приемно семейство в Ямбол предизвика
Коментари Харесай

Приемно семейство се гаври сексуално с 6-годишно дете! Осиновителката се отказа от него

Сексуално принуждение над дете в приемно семейство в Ямбол провокира скандал сред обществените чиновници. Въпреки съмненията и мнението на съда, фамилията е към момента в листата за приемна грижа. Бившата към този момент директорка на дирекция " Социално подкрепяне " в Ямбол Мария Славова пък твърди, че е уволнена, откакто извела друго дете, настанено при въпросното семейство, съобщи bTV.

В края на предходната година юрист Дарена Миткова е бранител на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич. Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи - по думите й имало одобрена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено. 

" Разбрах, че от мъжа в приемното семейство по отношение на детето са осъществявани дейности със полов нюанс. Детето е жертва с към този момент деформирана душeвност ", изясни юрист Миткова.

В решението на добричкия съд е записано, че " по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител " Чичо Гошо " и детето са имали взаимни занимания със полов нюанс, което е довело до нарушение на половата му еднаквост ".

Експертизата и решението са изпратени до дирекция " Социално подкрепяне " в Ямбол за инспекция на приемния родител. Два месеца по-късно обаче обществените не са извадили фамилията от листата с приемна грижа. Трябвало да има съответни доказателства. 

Според обществените при фамилията не живее друго дете. 

След като осиновителката се отхвърля от него, момченцето е настанено в обществен дом в Добрич. Заради контузиите от претърпяното с детето ще работят психолози, а шансът да бъде осиновен още веднъж е най-малък.

" Забележката във връзка моята работа пристигна, когато през месец декември постъпи сигнал за принуждение от страна на приемен родител над дете, което е към този момент осиновено. Към този миг там имаше настанено второ дете. Сигнализирахме Районната прокуратура. На свикана от мен среща не участва представител на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне в Ямбол. Тяхното наличие беше основно, тъй като при тях се води регистъра за приемни родители и от тях зависи кое ще бъде заличено от него ", изясни Мария Славова.

По думите й взетото от нея решение детето да бъде изведено от приемното семейство не е в контраст със закона. 

" Считам, че при подобен сигнал то неотложно би трябвало да бъде изведено и го направих. Фрапиращото е, че когато оповестих на приемното семейство, те ме попитаха - Милена Янъкова и кметът на общината знаят ли. В телефонен диалог с Милена Янъкова (бел.р. шеф на Регионалната дирекция за обществено подпомагане) тя също ме предизвести да внимавам, тъй като братът на дамата от приемното семейство е " огромен човек ", сподели още Славова.

Тя добави, че има подозрения в държанието и на второто дете, само че сега се води следствие и не може да бъде дадена повече информация. Според нея се упражнява слаб надзор върху приемната грижа у нас.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР