Сексуалната интимност е една тема, която привлича все повече и

...
Сексуалната интимност е една тема, която привлича все повече и
Коментари Харесай

Според сексолозите: Вредно ли е да правим секс всеки ден?

Сексуалната фамилиарност е една тематика, която притегля от ден на ден и повече внимание всеки ден. Говорейки за правене на обич, има разнообразни концепции, които към момента се нуждаят от разискване.

Един подобен въпрос, който ще обсъдим през днешния ден, е „ Добре ли е да вършим секс всеки ден? “.   Прочетете, с цел да разберете какво имат да кажат сексолозите за това дали ежедневният секс е потребен за вашето здраве.
 8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да вършиме секс  8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да вършиме секс  8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да вършиме секс  8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да вършиме секс
Актът на правене на обич постоянно е бил свързван на драго сърце и задоволство. Освен това редица проучвания настояват, че сексът е потребен за човешкото тяло . Така че да, добре е да вършим секс всеки ден. Няма научни доказателства, че това предизвиква някакви странични резултати.

Като се има поради това, би било вярно да се каже, че всекидневният секс е изцяло естествен, при изискване че участниците се усещат удобно. Отдаването на полова фамилиарност идва с няколко преимущества за психическото и физическо благополучие.

Например честият секс усъвършенства сърдечно-съдовото здраве и изгаря към 100 калории за 30 минути.

Какви са изгодите от ежедневния секс?

За хората с деен полов живот удовлетворението е един от главните критерии. Здравословният полов живот е този, в който има задоволително връзка, съпричастност, пристрастеност и вярното количество фамилиарност.

Смята се, че постоянният секс има доста влияние върху значими въпроси като взаимоотношения, рутинно взимане на решения, равнища на стрес и сън. Някои изгоди от правенето на секс всеки ден можете да откриете в галерията: 
 9 изгоди от правенето на секс всеки ден  9 изгоди от правенето на секс всеки ден  9 изгоди от правенето на секс всеки ден  9 изгоди от правенето на секс всеки ден
Има ли някакви дефекти, които да вземете поради?

Правенето на секс всеки ден може да включва някои негативни въздействия, които изискват внимание. По-долу са разисквани някои дефекти, които би трябвало да се имат поради:

Дискомфорт поради прекалено търкане

Когато вършиме секс доста постоянно, нежната кожа в интимната ви зона може да получи дребни цепнатини поради честото търкане и напън. Това освен предизвиква дискомфорт, само че може да докара и до разнообразни други проблеми. Например в пукнатините по кожата ви може да се настанят нездравословни бактерии. Това на собствен ред може да докара до развиване на сърбеж, обриви и болежка в сензитивните кожни зони. За да избегнете това, би трябвало да употребявате лубриканти и да се придържате към правилната рутинна грижа за кожата ви.

Инфекции на пикочните пътища

Ежедневният секс доста усилва риска от инфекции на пикочните пътища. По време на полов акт бактериите могат елементарно да намерят метод да обхванат в тялото през отвора на пикочните пътища. За да предотвратите сходни положения, се предлага да уринирате веднага след секс. Поддържането на хигиена е от значително значение за понижаване на възможностите за инфекции на пикочните пътища.

Недостатъчно време за подготовка на тялото

Въпреки че множеството полови актове не изискват дълго време за подготовка, някои видове може да се нуждаят от съответна подготовка преди и след половия акт. Например ежедневният анален секс би бил неудобен метод и може да докара до болежка и пострадвания.

Полово излъчени инфекции (ППИ)

Винаги съществува евентуален риск от заразяване с полово излъчени инфекции (ППИ), когато сте свързани с някого физически. Начин да предотвратите това е постоянното проучване за ППИ.
 10 странни неща, които могат да се случат с тялото ти след секс  10 странни неща, които могат да се случат с тялото ти след секс  10 странни неща, които могат да се случат с тялото ти след секс  10 странни неща, които могат да се случат с тялото ти след секс
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР