Сексистка реч на бизнесмен доведе до загуби от над 600

...
Сексистка реч на бизнесмен доведе до загуби от над 600
Коментари Харесай

Американски милиардер загуби 600 милиона долара заради сексистка шега

Сексистка тирада на предприемач докара до загуби от над 600 милиона $ за компанията на американския милиардер Кенет Фишър, “Fisher Investments “, оповестява Bloomberg.
По време на конференция в Сан Франциско предходната седмица, 68-годишният финансист съпоставя работата с клиенти в своята област със съблазняването на жена. Гостите на събитието не оценили " шегата " и счели думите му за " сексистки ".
Свидетелство за тези пиперливи смешки - са думите на Алекс Чалекиян, създателят на Lake Avenue Financial, който участвал в залата. След като излезе на сцената, споделя Чалекиян, Фишър съпостави процеса на набиране на средства с предлагането на дами за секс.
" Парите, сексът, това са двете най-частни неща за множеството хора ", сподели той по отношение на привличането на нови клиенти. " Това е все едно да отидете при момиче в бар... да отидете при жена в бар и да кажете, ей, желая да приказвам за това, което е в панталоните ви. "
Алекс Чалекиян споделя, че е „ погнусен “ от „ безусловно ужасяващите “ мнения на предприемача Фишър, и по тази причина разгласява видео за реакцията му в Twitter, оповестява news.com.au.
В него той твърди, че гуруто за ръководство на парите също е направил отпратка към " Джефри Епщайн - наричайки го педофил “, приказва за „ гениталии “, „ какво ти е в панталоните “ и „ попречване на киселина “ и други несъответствуващи мнения.

I`m truly disgusted. pic.twitter.com/SKb3dYLV5h
— Alex Chalekian (@AlexChalekian) October 9, 2019
Думите на Чалекиян се удостоверяват и от съгласно аудиозапис на речта на Фишер на конференцията, получен от CNBC.
Избухнал скандал, след който вложителят трябвало да се извини за своето изказване.
Вследствие на рецензиите щатът Мичиган отдръпна от „ Fisher Investments “ пенсионни вложения в размер на 600 милиона $, намиращи се под ръководството на фонда.
Пенсионният фонд в щата Филаделфия също възнамерява да изтегли от ръководството му 54 милиона $. Възможност за анулиране на връзките с фонда обмисля и още една компания, както и държавният пенсионен декор на щата Флорида, поверил на „ Фишър Инвестмънтс “ 500 милиона $.
Американският капиталов аналитик Кенет Фишър, основава компанията Fisher Investments и сега ръководи благосъстояние в размер на 112 милиарда $. Той е много спорна персона и в бизнес средите е прочут като нахален и нападателен сътрудник, написа NewZeland.co.nz.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР