Сексът може да причини инфаркт или не може да се

...
Сексът може да причини инфаркт или не може да се
Коментари Харесай

Пет секс мита, в които всички вярват

Сексът може да аргументи инфаркт или не може да се забременее по време на цикъл... Ето кои са най-популярните медицински легенди за секса, в които имат вяра доста хора:

Сексът усилва риска от сърдечен удар

Ако пулсът се форсира, до момента в който вършим секс, то това напълно не значи, че сърцето страда. Институтът по епидемиология и медицина в Германия организира неотдавна проучвания измежду 536 пациенти със сърдечни болести на възраст от 30 до 70 години. Проучването открива, че половата интензивност въобще не попада измежду рисковите фактори за последвали инфаркти. По-тревожният факт е отвеян към мъжете с еректилна дисфункция, защото тя постоянно е симптом за сърдечен проблем.

 Снимка 340178

От секс се слабее

Вероятно сте чели, че няма по-добра гимнастика от креватната, само че това напълно не е по този начин. Всъщност, в случай че вършиме секс с часове, може и да се вталите. Само че при общоприет сексуален акт изразходваните калории са едвам 20-30.

Те може да се забременее по време на цикъл

Няма време, в което една жена във фертилна възраст да не може да забременее. Дори и по време на нейния цикъл. Разбира се, тогава вероятността е по-малка, само че напълно не е невероятно, изключително в края на интервала.

 Снимка 339201

Не мога, боли ме главата

Абсолютен мит! Всъщност, половата процедура може да понижи болката. Изследване на екип от невролози от университета в Мюнстер, Германия, открива, че повече от половината хора, страдащи от мигрена, правили секс по време на рецесия, са записали усъвършенстване на признаците.

При един на всеки пет болката е изчезнала изцяло. Причината е в ендорфините, които се отделят по време на секс - естествените болкоуспокояващи на организма, които спомагат да се понижи и даже да се отстрани главоболието.

 Снимка 335776

Сексът може да аргументи прибързано раждане

Теоретично, сексът може да провокира същински контракции, само че единствено в случай че сте доста покрай термина. Причината е в хормоните в спермата, наречени простагландини, които омекотяват шийката на матката и подтикват контракциите.

Синтетични форми на тези хормони се употребяват за предизвикателство на раждане. Това обаче се случва, единствено когато шийката на матката е възприемчива към простагландините, а това е в края на бременността, споделят експертите. През останалото време хормоните не въздействат. Така че, бъдете по-внимателни с креватните осъществявания чак в деветия месец.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР