Сексът е важен фактор за успеха на една връзка. Доказано

...
Сексът е важен фактор за успеха на една връзка. Доказано
Коментари Харесай

Липсата на секс може да побърка човек

Сексът е значим фактор за триумфа на една връзка. Доказано е, че двойките, които имат по-добри интимни връзки, се схващат по-добре и рядко се карат. Няма точна формулировка за това какъв брой постоянно на седмица или месец би трябвало да вършим секс, само че е ясно едно - неговата липса оказва отрицателно въздействие върху здравословното ни положение.

Когато двама души се разделят, те могат да не вършат секс с месеци, само че какво се случва с тялото им? Стресът и раздразнението са първите странични резултати. Оказва се, че неналичието на оргазъм и горещи страсти в леглото може да побърка човек, написа tialoto.bg. Затова психолозите поучават да потърсите секс за една нощ, в случай че не съумеете да намерим нов сътрудник.

Как ни се отразява неналичието на секс?

Възбудата и оргазмът оказват помощ на тялото да създава повече ендорфини – хормони на щастието. Те понижават болката в тялото и усъвършенстват настроението. Ако не вършиме секс няколко месеца, ще се получи дисбаланс на този тип хормони, което също носи своите дефекти, да вземем за пример стрес.

Проучване, оповестено в списание „ Фамилна логика на психиката “ демонстрира, че студентките, които вършат повече секс преди сесията, са по-малко напрегнати по време на изпитите. От друга страна тези, които са се фокусирали върху ученето и са не запомнили за секса, са се чувствали доста по-зле душевен по време на подготовката и самите изпити. Разбира се, има най-различни способи, с които да понижим напрежението, само че сексът е един от най-бързите и ефикасните.

Когато двама души излизат, само че не спят дружно, те не са задоволително задоволени един от различен. Причината е, че има връзка сред прочувствените и интимни връзки. Ако единият сътрудник не изпитва наслаждение от секса или не желае да спи с другия, нещата сред тях стартират да се утежняват. По време на оргазъм се отделя веществото окситоцин, известно още като хормон на любовта. Когато доближи до мозъка, той оказва помощ на човек да се отпусне и освободи душевен, което е причина за задоволеност във връзката.

Освен раздразнителността и неналичието на въодушевление, сушата в леглото се отразява отрицателно на имунната система. Когато човек не мастурбира и не прави секс, тялото му не създава хормоните на щастието, а повече кортизол, който усилва напрежението и депресивните положения. А при по-голям стрес тялото е по-податливо на инфекции, тъй като работата на имунната система се забавя. В тази връзка самотните хора се разболяват по-често от тези, които са обвързани и вършат по-често секс.

Не на последно място, неналичието на фамилиарност води до еректилна дисфункция при мъжете на междинна възраст. Това демонстрират резултатите от изследване, оповестено в американско списание по медицина. То обгръща близо 900 мъже на възраст сред 55 и 75 години. При тези, които са показали, че не вършат секс или спят с партньорките си по-рядко, се следят проблеми с ерекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР