Сексът е преживяване, което се отразява различно на всеки. Хората

...
Сексът е преживяване, което се отразява различно на всеки. Хората
Коментари Харесай

Плач след секс – какви са причините да се появи?

Сексът е прекарване, което се отразява друго на всеки. Хората и техните потребности, душeвност и емоционалност са самостоятелни, откъдето произтичат и другите чувства, мисли и усеща, които се пораждат по време на секс и след оргазъм.

Немалко дами избухват в сълзи откакто свършат. Феноменът се следи и при мъже. Така че, в случай че ви се е случвало, не сте сами. Състоянието се назовава посткоитална дисфория и има своите медицински пояснения, макар че не води до нищо съществено и не би трябвало да се чувствате като измъчен или болен от нещо човек.

В подобен миг човек не изпитва никаква болежка или страдалчество, горест или загуба, които да причинят изблик на неукротим рев. Просто това е метод на прочувствено освобождение. Обикновено се случва при доста чувствителни хора, които одобряват секса като душевно разголване, свръхинтимен акт.

Сълзите след секс или по време на акта са по-често събитие, в сравнение с мислим

Според сексолога Каит Скалиси, споделящ мнението си пред prevention.com, доста проучвания демонстрират, че съвсем половината от взелите присъединяване в изследването дами са плакали по време на секс, както и 40% от мъжете.

Никой не знае сигурно какви са аргументите. Сигурно е едно – тя не е единствено една.

Съществуват няколко теории. Едната, която звучи безапелационно е, че по време на секс някои хора получават по-силен прилив на окситоцин от други, което поражда неконтролируеми страсти, завършващи с детонация от сълзи.

Някои хора се усещат уязвими след секс. Интимността провокира у тях доста мощни усеща, които не могат да бъдат скрити.

Едно скорошно изследване, оповестено в eprints.qut.edu.au и извършено върху 1800 дами открива връзка сред рева след секс и следродилната меланхолия. Учените си изясняват тази корелация с крехкостта на душeвността след поява на бебе и отговорностите, свързани с него. В такива моменти дамите са неколкократно по-чувствителни и е допустимо да се появи рев след секс.

Ако сте почнали да изпитвате сходни трагични епизоди след сексуален контакт, не се тормозете и не се самонаказвайте с самоограничение от позор.

Специалистите считат, че диалозите с колегата, приятелите или психолози оказват помощ за превъзмогването на тези неприятни моменти. Никой не желае да изпада в такава обстановка, най-много поради неудобството, което плачът в тази обстановка предизвиква.

Ако сълзите са породени от проблеми във връзката, това също е наложителен мотив за разискване с колегата./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР