Секс труженичките в Германия протестираха пред горната камара на парламента

...
Секс труженичките в Германия протестираха пред горната камара на парламента
Коментари Харесай

Германски проститутки излязоха на протест, защото публичните домове са все още затворени

Секс труженичките в Германия стачкуваха пред горната камара на Народното събрание (Бундесрата), настоявайки за отваряне на обществените домове , затворени от четири месеца поради коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес.

В страна, в която проституцията е легална и за нея има законова рамка, проститутките са лишени от доходи, откогато Германия вкара фрапантни ограничения, с цел да се опита да възпре разпространяването на вируса, лишил живота на над 9000 души в страната.
 
Berlin, Germany
Sex workers hold placards during a protest to demand the reopening of brothels

Photograph: John MacDougall/AFP/Getty Images
— Abdulsatar Bochnak (@AbdulsatarBoch1)

" Отворете бордеите в този момент. Държавата ни употребява, само че не ни заплаща! Нашият бранш е заставен да работи нелегално ", пишеше на плакатите на протестиращите. Те носеха и надуваема кукла, облечена с розово комбинезонче.
 
 Германия проститутки митинг БГНЕС

" Почти всички магазини възобновиха работа в Германия. Фризьорските салони, салоните за масаж, козметичните студия, салоните за тантрически масаж, студията за татуировки и фитнес залите, заведенията за хранене, хотелите и сауните. Но обществените домове, както наподобява, са забравени от политическите представители ", споделя в изказване немската Федерацията на половите услуги. Според нея доста от проститутките са отишли да упражняват специалността си в прилежащи страни, като Швейцария, Белгия, Австрия, Чехия или Нидерландия, където проституцията е още веднъж позволена при спазването на избрани хигиенични условия.

Австрия да вземем за пример възобнови работата на обществените домове на 1 юли. В Германия някои провинции като Тюрингия обмислят да разрешат тяхното отваряне също.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР