Секс скандалът, който се вихри в Холивуд, изглежда най-после застигна

...
Секс скандалът, който се вихри в Холивуд, изглежда най-после застигна
Коментари Харесай

Секс скандалът в Холивуд стигна и Уди Алън

Секс абсурдът, който се вихри в Холивуд, наподобява най-сетне застигна и Уди Алън. През миналите дни редица представители на киноиндустрията се дистанцираха от известния режисьор, въодушевени от придвижването "Времето изтече " в поддръжка на жертвите на полов тормоз, написа Дарик.

Тежките обвинявания
През 2014 година Уди Алън беше упрекнат от осиновената си щерка Дилън Фароу, че ѝ е протегнал ръка, когато е била дете.

„ Когато бях на 7, Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в дребен килер на нашата къща. Каза ми да легна по стомах и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна ", описа тогава Дилан Фароу.

Нейната майка Миа Фароу упрекна някогашния си брачен партньор Уди Алън в полово посягане над щерка ѝ през 1992 година.

Режисьорът, който не бе измамен под отговорност, най-енергично отхвърляше да е посягал на момичето. През годините няколко артисти засвидетелстваха поддръжката си за Уди Алън, други изрично го осъдиха, а трети избраха да запазят безмълвие.

В подтекста на разразилия се скандал с обвиняванията в полови похищения обаче Холивуд сякаш си спомни за проблема „ Уди Алън “. В края на предходната година режисьорът прикани „ секс абсурдът да не се трансформира в лов на вещици “.

На страната на Уди Алън
Алек Болдуин засвидетелства поддръжката си за режисьора. Актьорът, който се е снимал в три кино лентата на Алън, написа в Twitter, че "отричането " от режисьора е "несправедливо " и го натъжава. Той съобщи, че за него взаимната работа с Уди Алън е била "привилегия ".

Алек Болдуин споделя още, че не омаловажава изказванията на Дилън Фароу, само че отбелязва, че тематиката е деликатна, и припомня, че против режисьора в никакъв случай не са повдигани престъпни обвинявания.

И тези, които се отдръпнаха
Младият артист Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име " има сериозен късмет за премия Оскар, стана следващият представител на киноиндустрията, обявил, че ще подари за щедрост хонорара си от кино лентата "Дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън.

22-годишният Шаламе съобщи, че не желае да се "възползва " от взаимната си работа с режисьора.

Актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино също направиха дарения или показаха съжалението си, че са работили с Алън.

Режисьорката на кино лентата "Лейди Бърд " Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията "На Рим с обич " (2012) на Уди Алън, съобщи, че повече няма да работи с нейния основател.

"Ако тогава знаех това, което ми е известно в този момент, в никакъв случай нямаше да се фотографирам във кино лентата. Занапред няма да работя с него ", показа Гъруиг.

Още през 2016 година на кинофестиала в Кан холивудската ветеранка Сюзън Сарандън съобщи, че изцяло има вяра на обвиняванията против режисьора.

"Мисля, че той е направил полово посягане над дете и считам, че това е неправилно. Не мога да кажа нищо положително за него ", споделила актрисата на събитие, отдаващо респект към дамите в киното и проведено в границите на фестивала.

По същото време Ронан Фароу, наследник на Уди Алън, осъди мълчанието на медиите на кинофестивала в Кан, по отношение на обвиняванията на сестра му Дилън Фароу, за половите похищения от страна на доведения ѝ татко.

"Ще има конференции, разходки по аления килим и татко ми ще бъде обкръжен от куп звезди. Но никой няма да зададе неуместните въпроси. Всеки ще каже - в този момент не е нито мястото, нито времето за сходни кавги! ", написа Ронан в "Холивуд рипортър ".

82-годишният Уди Алън има четири награди Оскар - три за автентичен сюжет за "Ани Хол ", "Хана и нейните сестри " и "Полунощ в Париж " и една за постановка за "Ани Хол ". Негови нови филми излизат съвсем всяка година.

Инициативата "Времето изтече " в поддръжка на жертвите на полово принуждение беше учредена при започване на годината от над 300 представителки на киното, малкия екран и театъра, измежду които водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, напомнят организациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР