Секс робините, осигурявани на японската армия през Втората световна война,

...
Секс робините, осигурявани на японската армия през Втората световна война,
Коментари Харесай

Документи доказват, че Япония е използвала австралийки като секс робини

Секс робините, обезпечавани на японската войска през Втората международна война, са дами от Австралия, Корея, Тайван, Филипините и Япония. Това оповестява японската медия " Киодо ", която се базира на исторически документи, съобщи AAP.

Документите акцентира т ролята на японската страна по отношение на по този начин наречената система " удобни дами " и демонстрират, че армията е поискала от държавното управление да обезпечава по една секс робиня на всеки 70 бойци.

Казусът с насилствения секс е източник на мъчителен спор сред Южна Корея и Япония.

23-те документа, събрани от японското държавно управление сред април 2017 година и март 2019 година, в това число 13 класифицирани депеши от японски консулства в Китай до външното министерство в Токио , датират от 1938 година

Документите демонстрират, че дамите са от Австралия, Корея, Тайван, Филипините и Япония . Тогава доста австралийки са пандизчии.

През 1993 година японското държавно управление се извини за " удобните дами " и призна, че японската войска е изнасилвала дами.

" Киодо " цитира една телеграма на генералното консулство в Дзинан до Министерството на външните работи, в която се споделя, че японската инвазия е провокира нарастване на проституцията в региона със 101 гейши от Япония, 110 удобни дами от Япония и 228 от Корея.

Казва се, че " минимум 500 удобни дами би трябвало да бъдат съсредоточени тук до края на април ", с цел да бъдат разполагаем на японските бойци.

Точният брой на секс робините не е явен, само че историци считат, че броят им е десетки хиляди и повече, като задачата е била да се предотврати разпространяване на болести и да се понижат изнасилванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР