Секретният сателит на САЩ, изстрелян от частната космическа компания SpaceX

...
Секретният сателит на САЩ, изстрелян от частната космическа компания SpaceX
Коментари Харесай

Мисията на SpaceX със секретния американски сателит е неуспешна

Секретният спътник на Съединени американски щати, изстрелян от частната галактическа компания SpaceX на Илън Мъск, не съумя да доближи орбита и се допуска, че е паднал.
Reuters заяви, че SpaceX не е съумяла да изведе в орбита секретният спътник, прочут с кодовото име Zuma . Стратегическото командване на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщи, че не може да види орбитата на Zuma.

Bloomberg от своя страна сподели, че StratCom следи над 23 000 обекта в космоса, само че Zuma го няма на плануванаъа орбита. „Към сегашния миг нямаме какво да прибавим в каталога на сателитите“ – сподели пред Bloomberg прессекретарят на StratCom Брук Деволт.

Сателитът Zuma е основан от военно-промишлената корпорация Northrop Grumman. Според информацията на американските медии, спътникът не е съумял да се отдели от втората степен на ракетата Falcon 9 и вероятно е паднал в океана. Вече стартира следствие на случая, като към този момент няма данни за бойкот и неизправности.

Представителят на SpaceX Джеймс Глийсън сподели, че Falcon 9 официално си е приключил работата.

Bloomberg цитира три свои източника, които настояват, че спътникът не е изведен в орбита, заради неточност в работата на втората степен на Falcon 9. Според тази информация, спътникът дружно със втората степен е паднал на Земята. Разследването продължава.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР