Секретни групи, чиято дейност се координира от Главното разузнавателно управление

...
Секретни групи, чиято дейност се координира от Главното разузнавателно управление
Коментари Харесай

Украински диверсанти повреждат стратегически бомбардировачи на руски летища

Секретни групи, чиято активност се координира от Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна, удариха с дронове съветски бомбардировачи на две летища, предаава украинската организация УНИАН, базирайки се на на украинския информационен сайт НВ.

Неговият източник от ГУР разкрива, че през последните няколко дни групи диверсанти са обезвредили пет съветски самолета, в това число стратегически бомбардировачи, които са нанасяли ракетни удари по украински градове.

Сутринта на 19 август сътрудници, сътрудничещи на украинското военно разузнаване, са атакували с дронове военното летище в Солци, Новгородска област, Русия. Унищожен е бомбардировач Ту-22 М3, още два самолета са развалени.

Сутринта на 21 август в съветската Калужска област на летище Шайковка още два бомбардировача бяха развалени вследствие на нахлуване с дрон.

„ Тези интервенции с дронове се координират от ГУР и нанесоха обилни загуби на съперника във военната авиация. И най-важното е, че такива самолети вече не се създават в страната-агресор. ”, добавя източникът в ГУР.

Вчера, 21 август, съветски канали Teлеграм съобщиха за нахлуване на украински безпилотен летателен уред против военното летище в Калуга.

Според тях граждански дрон със самоделно взривно устройство е паднал на територията на " Шайковка ". Руските управляващи настояват, че е бил " свален в точния момент ". На място е зародил пожар.

Според украинския деятел Сергей Стерненко съветски бомбардировач Ту-22М3 може да е бил развален по време на офанзивата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР