Секретната дивизия за технологии за самоуправление на Apple, известна с

...
Секретната дивизия за технологии за самоуправление на Apple, известна с
Коментари Харесай

Apple се дистанцира от автономните технологии?

Секретната дивизия за технологии за самоуправление на Apple, известна с кодовото название Project Titan, е в развой на съществено преструктуриране под ново управление. За страдание на работещите в него, това значи, че тази седмица ще бъдат уволнени над 200 чиновници, твърди CNBC. Говорител на Apple удостовери съкращенията в известие и разкри, че някои чиновници от екипа на плана по-рано са били трансферирани в други дивизии.



" Имаме извънредно надарен екип, работещ по самостоятелни системи и свързани технологии. Тъй като през 2019 година екипът ще концентрира работата си върху няколко основни области, някои групи се реалокират в планове в други елементи на компанията, където те ще работят върху машинно образование и други начинания. Продължаваме да имаме вяра, че самостоятелните системи имат големи благоприятни условия, за развиването на които Apple може да допринесе”, се споделя в известието.

През август 2018 година Apple нае някогашния старши инженер и вицепрезидент на Tesla Дъг Фийлд, с цел да оглави Project Titan. Това наподобява като сериозна поръчка, че софтуерният колос възнамерява съществени промени за дивизията под негово управление. Titan към този момент промени курса си през 2016 година, като се отдалечи от създаването на личен автомобил, с цел да вложи напъните си в построяването на система за самоуправление, която може да бъде употребена в съществуващите модели.

От компанията не разясняват в какви " основни области " ще се концентрира екипът през 2019 година, само че сериозното редуциране на личния състав значи, че тя още веднъж лимитира напъните си в тази област.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР