Секретен разузнавателен доклад, до който се добира шведската телевизия SVT

...
Секретен разузнавателен доклад, до който се добира шведската телевизия SVT
Коментари Харесай

Русия стои зад серия от поръчкови убийства в Европа


Секретен разследващ отчет, до който се добира шведската телевизия SVT като част от следствие на офанзивата против рецензия на Рамзан Кадиров, Тумсо Абдурахманов, демонстрира, че Русия стои зад серия от поръчкови убийства в Европа, ориентирани против критици на Кремъл и негови съдружници, съобщи De Re Militari.

Тумсо Абдурахманов, критик на чеченския водач Рамзан Кадиров, който живее в заточение в Швеция, едвам оцеля при офанзивата с чук предходната година. Най-малко десетина души са представлявали цели на поръчкови убийства, в това число Сергей Скрипал, някогашен сътрудник на съветското военно разузнаване.

„ В умозаключение откриваме, че Русия през днешния ден има същия потенциал като Съветския съюз да прави убийства, свързани с страната “, се споделя в отчета, който съгласно SVT е направен от една от европейските разследващи организации. „ Няколко знака сочат към една и съща посока. И заключението е, че подбудителите, уредниците, координаторите и оперативните чиновници на изтезанията най-вероятно ще бъдат открити в специфичните елементи на Националната армия на Русия, изключително в СОБР Терек [спецназ, основан в Чечения]”.

Шведската работа за сигурност, известна като SAPO, съобщи пред SVT, че убийството е било планувано по време на среща в Москва през 2019 година и че страната търси обвинен с връзки с чеченското държавно управление, който е оказал помощ за организирането на опита за ликвидиране. Интерпол издаде интернационална заповед за ареста му. Двама души са наказани на затвор за нападението върху Тумсо Абдурахманов. Нападателят Руслан Мамаев е наказан на 12 години затвор. 1,5 години затвор получи съучастничката Елмира Чапиаева.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР