Секретарят по отбраната на САЩ Марк Еспър изрази увереност, че

...
Секретарят по отбраната на САЩ Марк Еспър изрази увереност, че
Коментари Харесай

САЩ: Ще защитим Източна Европа от руска агресия

Секретарят по защитата на Съединени американски щати Марк Еспър изрази убеденост, че НАТО е подготвен да отбрани Източна Европа от евентуална съветска експанзия. Той приказва на онлайн конференция във Вашингтон за външните провокации пред американската войска във време на пандемия, предадоха международните организации.
„ Нараства готовността на НАТО да пази източното си крило от евентуална съветска агресия”, сподели Еспър.

Той обаче не посочи дали едно от най-големите военни учения на Северноатлантическия алианс - „ Дифендър 2020”, ще се състои.

Еспър акцентира, че НАТО е мощен алианс, който усилва бюджета си за защита. Приоритетът е да се създаде програмата „ Четири по тридесет”, която планува прехвърлянето на 30 батальона, 30 ескадрили и 30 бойни кораба през Атлантическия океан в Европа в границите на 30 дни.

„ През последните няколко години следим нараснала подготвеност на НАТО. Мисля, че съществуването на такава подготвеност е позитивно, както от позиция на съществуващия капацитет, по този начин и от опцията за разрастване на този потенциал”, сподели Еспър.

По думите му, макар пандемията, Съединените щати наблюдават от близко евентуалните външни провокации, като тези, идващи от Китай и Русия и подхващат повечестъпки за адаптиране към „ новите реалности”.

Еспър съобщи, че отражението на пандемията върху военната подготвеност на Съединени американски щати е малко и че се прибягва до интензивно стратегическо обмисляне, с цел да се избегне „ по-голямо влияние” в бъдеще.

Въоръжените сили на Съединени американски щати наброяват към 2 милиона военнослужещи, като по-малко от 5 000 са инфектираните с новия ковид измежду тях, под 100, от които са приети в болница, а двама са умряли, регистрира Еспър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР