Секретарят на Военноморските сили на САЩ (ВМС) Ричард Спенсър подаде

...
Секретарят на Военноморските сили на САЩ (ВМС) Ричард Спенсър подаде
Коментари Харесай

Секретарят на ВМС на САЩ Ричард Спенсър в оставка заради скандала с „тюлените“

Секретарят на Военноморските сили на Съединени американски щати (ВМС) Ричард Спенсър подаде оставка в неделя по искане на министъра на защитата Марк Еспър. Причината е отношението на Спенсър по противоречивия случай със служителя на специфичните елементи на Военноморски сили Едуард Галахър, който беше упрекнат в осъществяване на военни закононарушения в Ирак.
По-рано военноморските сили бяха осведомени, че Белият дом ще се въздържи от преустановяване на дисциплинарните дейности против шефа на " тюлените " (спецчастите на ВМС), макар че преди този момент президентът Доналд Тръмп предложи сходно преустановяване.
" За страдание открих, че секретарят Ричард Спенсър към този момент няма моето доверие да продължи да извършва тази своят позиция ", уточни министърът на защитата Марк Еспър.
Едуард Галахър беше наказан за осъществяване на закононарушение, позирайки през 2017 година на фотография с мъртвец в Ирак, и беше намален в чин.
След оставката на секретаря на Военноморски сили на Съединени американски щати Ричард Спенсър президентът Доналд Тръмп разгласи в неделя в Twitter, че има намерение да дефинира сегашния американски дипломат в Норвегия - някогашния адмирал Кен Брейтуейт за нов секретар на американските военноморски сили.
" Адмиралът и понастоящем дипломат в Норвегия Кен Брейтуейт ще бъде номиниран от мен за нов секретар на Военноморски сили. Човек с огромни достижения и триумфи. Знам, че Кен ще свърши изключителна работа! ", написа Тръмп.
В поредност от други туитове Доналд Тръмп изрази страдание по отношение на процеса на военноморските сили във връзка с Едуард Галахър, само че означи, че проблематичният " тюлен " от Военноморски сили ще се " пенсионира спокойно с всички оценки, които е спечелил ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР