Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев смята,

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев смята,
Коментари Харесай

САЩ може да не изплатят дълга си: Секретарят на Съвета за сигурност на Русия

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев счита, че Съединени американски щати може да не изплатят дълга си в близко бъдеще, съобщи ТАСС.

По време на консултациите с сътрудници от страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), които се организираха в понеделник посредством видеовръзка, той означи, че държавният дълг на Съединени американски щати е надхвърлил 30 трилиона $, а този на Япония - съвсем 10 трилиона $. Според Патрушев, " като се има поради тази динамичност, има всички учредения да се счита, че в обозримо бъдеще тези страни ще имат проблеми с обслужването на този дълг "

" В резултат на това Вашингтон ще разгласи банкрут, както към този момент направи във връзка с отговорностите си към Русия. Финансовите активи на всяка страна, деноминирани в щатски долари и евро, просто ще бъдат откраднати ", заключи Патрушев.

Той обърна внимание на обстоятелството, че цените на храните и силата в света са се повишили основно поради " печатарската преса, която работи в Съединени американски щати и Европа "

" Основната причина за внезапното повишение на цените на храните и силата е печатарската преса, която работи в Съединени американски щати и Европа. По време на пандемията е осъществена най-голямата емисия на пари от 40 години насам. Съединените щати отпечатаха 5,9 трилиона $. Що се отнася до инфлационното задължение, което поражда в тази обстановка, западняците цинично го трансферират върху разрастващите се страни ", акцентира секретарят на Съвета за сигурност на Русия.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР