Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев проведе

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев проведе
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ пристигна неочаквано в Москва

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев организира среща в Москва с шефа на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс, съобщи във вторник пресслужбата на съветския Съвет за сигурност, цитирана от . „ Страните разискаха руско-американските връзки “, се споделя в известието.

Това е първата среща сред Патрушев и Бърнс, откакто той е отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ. По-рано те се срещнаха през 2013 г., по време на визитата на секретаря на съветския Съвет за сигурност в Съединените щати. Тогава Бърнс беше изпълняващ длъжността държавен секретар. По това време началник на Държавния департамент беше Джон Кери, само че защото беше на посещаване в Близкия изток, точно Бърнс приема Патрушев във Вашингтон.

Сега Патрушев поддържа постоянно контакти с помощника на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Джейк Съливан. Тази година те организираха шест телефонни диалога, както и една среща лице в лице.

На 16 юни в Женева се организираха диалози сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън, напомня съветската организация. Това беше първата им среща лице в лице като държавни глави, както и първата руско-американска среща на върха от 2018 година В взаимно изказване водачите подчертаха, че страните имат намерение да стартират изчерпателен двустранен разговор по отношение на стратегическата непоклатимост, който ще бъде изчерпателен и деятелен. Освен това Москва и Вашингтон се договориха да стартират съвещания по отношение на киберсигурността, размяната на пандизчии и контрола върху оръжията.

 

" Сега " напомня:

Бърнс е бил дипломат на Съединени американски щати в Русия от 2005-2008 г. През март тази година той беше одобрен за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, като стана първият посланик от кариерата на този пост в историята на Съединените щати.

В Държавния департамент той се издигна до сан на зам.- държавен секретар. Бърнс се пенсионира през 2014 година след 33 години дипломатическа кариера. Преди да поеме Централно разузнавателно управление на САЩ, той ръководеше фондация Карнеги.

През 1982 година става част от редиците на Държавния департамент. Той служи като дипломат в Русия по времето на президента Джордж Буш-младши, като е заемал длъжността и в Йордания. По-късно Бърнс е бил и помощник-държавен секретар по политическите въпроси, преди да бъде трансфериран на поста заместник-държавен секретар през 2011 година, припомня Bloomberg.

След като Донълд Тръмп става президент, Бърнс резервира безмълвие, само че през предходната година стартира да написа сериозни публикации против администрацията на Тръмп, оповестени влиятелното дипломатическо списание Foreign Affairs и други издания.

Самият Джо Байдън декларира: „ Бил Бърнс е извънреден посланик с десетилетия опит на международната сцена в опазването на сигурността и сигурността на нашия народ и нашата страна “. И прибавя: „ Американският народ ще спи умерено с него като идващия ни шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ “.

Бърнс бе спряган за вероятен държавен секретар в възможния кабинет на Хилари Клинтън, в случай че бе спечелила президентската конкуренция през 2016 година, както и едно от вероятните имена за същата позиция в кабинета на Байдън.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР