Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Александър Турчинов

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Александър Турчинов
Коментари Харесай

Украйна обвини Запада в двойни стандарти заради Северен поток-2

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Александър Турчинов счита, че Западът показва политика на двойни стандарти в отношението си към газопровода " Северен поток-2 ", оповестяват украинските медии.

" Все повече и повече (западни) политици акцентират, че техните страни са изтощени от глобите , и оферират да ги анулират, да ги лимитират. Т. е. Украйна не се е изморила от кръвта и болката, които изпитва всеки, а нашите сътрудници са изтощени от глобите , които в действителност работят като отбрана за същата тази Европа ", посочи Турчинов.

В този подтекст, по думите му, газопроводът " Северен поток-2 " е фрапантен образец за двойни стандарти в Европа .

 Швеция утвърди строителството на
Швеция утвърди строителството на " Северен поток-2 "

Швеция е третата страна след Германия и Финландия, даваща зелена светлина

" От една страна, те публично приказват за разширение на глобите, а въпреки това, те оказват помощ за реализирането на икономическите стратегически ползи на Русия, което зачертава всички развития, осъществени през последните четири години ", посочи Турчинов.

Проектът " Северен поток-2 " включва строителството на две тръби с обща мощ 55 милиарда куб. м годишно от съветското крайбрежие на Балтийско море до Германия. Новият газопровод ще бъде издигнат паралелно на настоящия " Северен поток ".

Няколко страни са срещу плана. На първо място Украйна, която се притеснява от загубата на доходи от преноса на съветски газ, и Съединени американски щати, които имат амбициозни проекти да изнасят полутечен газ (LNG) за Европа.

 Киев:
Киев: " Северен поток-2 " е ново хибридно оръжие

Премиерът на Украйна Владимир Гройсман смутен за Европа

Освен това Латвия, Литва и Полша взаимно се оповестиха против строителството на " Северен поток-2 ". Държавните ръководители на тези страни са уверени, че това е политически план, целящ заобикалянето на Украйна и Полша като транзитиращи страни.

Руският президент Владимир Путин упорства, че " Северен поток-2 " е извънредно и единствено стопански план.

Действащият контракт за пренос на съветски газ през Украйна изтича в края на 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР