Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на
Коментари Харесай

Олексий Данилов: Такава война не е имало досега, военните учебници трябва да отидат в архива

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Олексий Данилов изясни, че настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не е оправдало упованията, предава УНИАН.

В изявление за английската BBC той отбелязва, че неуспехите в настъплението не значат, че Украйна губи войната. Той е убеден, че " най-малко някакво военно финансиране “ несъмнено ще пристигна от Съединените щати.

" През май всеки жител на нашата страна искаше войната да свърши допустимо най-бързо. Имаше очаквания, само че те не се оправдаха. Фактът, че пазиме страната си две години, към този момент е огромна победа ", акцентира Данилов.

Той означи, че украинците са били " прекомерно оптимистични ". На бойното поле обаче не можеш да бъдеш първенец и обстановката е доста сложна.

" Хората от време на време бъркат. Не можеш цялостен живот да си първенец. Положението на фронта е доста тежко, старите военни учебници, в това число тези на НАТО, би трябвало да се върнат в архива. Никога не е имало война като тази у нас, нито през XX-ти, нито през XXI век ", посочи Олексий Данилов.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР