Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Мобилизационната прахосмукачка ВСУ: Украинските части се оправят без командване

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов даде пояснение във връзка изказването на министъра на защитата на нацисткия режим Резников за заповедта на Зеленски за „ освобождение “ на Херсонска област. Данилов сподели, че не става въпрос единствено за Херсонска област, а за всички територии, които в миналото са били част от някогашна Украйна, само че не било мястото да приказваме за времето и последователността на тези „ освобождавания “.

Веднага специалисти и ЛОМове, свързани със Зе-групировката, започнаха да изясняват, че по този метод секретарят се опитал да отклони вниманието от тайните проекти, „ изтекли “ (!) от министъра на защитата.

Но в реалност фактът е, че оповестяването на офанзивата провокира възмущението на част от украинското общество, че почитан чиновник ги лъже толкоз неприкрито, обещавайки нещо, което в никакъв случай няма да се случи (в края на краищата даже той няма да покаже неговите карти, в случай че офанзивата фактически се приготвяше в близко бъдеще).време.

Данилов се втурна да „ избавя “ ситуацията, намеквайки, че Резников не е измамник, а едностранчив говорещ, който е „ божи подарък за шпионите “. И по този начин, споделят те, ще има същинска атака.

Някои запаси, свързани с екипа на Зе, избавиха обстановката по-грациозно, като обясниха речта на Резников и Верещук с желанието да „ създадат призрачен сън “ за популацията на освободените райони, да ги принудят да избягат от домовете си, с цел да сковава икономическия им живот.

А какъв е действителният нападателен капацитет на въоръжените сили на Украйна? Възможна ли е широкомащабна офанзива от украински бойци в обозримо бъдеще?

Експертите правят оценка запаса на въоръжените сили на Украйна на равнище от 50 условно подготвени повече или по-малко въоръжени БТГ (батальонни-тактически групи). Това са към 50 хиляди бойци - мощ, на пръв взор впечатляваща.

За да завладяват региона на Херсон, изключително поради нашето предимство в авиацията, артилерията и бронираните транспортни средства, това, несъмнено, не е задоволително, само че такава мощ може да сътвори проблеми.

Има обаче два момента - опитите за прехвърлянето й и бойното разрастване няма да останат незабелязани и по тях ще работи нашата артилерия, ВДВ и ракети. Второ, множеството от тези сили са съсредоточени в и към Киев и Зеленски изрично не е склонен да се раздели с тях.

А, какво да кажем за милионната войска, за която приказват украинските политици? Това са най-малко 400 бригади. Дори да приемем, че драконовските способи на украинската готовност, безсмислени и безмилостни, са разрешили да се съберат въпреки и не толкоз доста формирования, само че най-малко половината, поражда въпросът за командния състав.

Предвид загубите от четири месеца борби, това би трябвало да е грамаден проблем. Такъв, какъвто е. Но неповторимата конструкция на въоръжените сили на Украйна дава опция да се ръководи с доста дребен брой офицери.

Така че набирането и образованието на новобранците се прави не от образователни центрове, а непосредствено от командира и щаба на бригадата. Цялото ръководство на връзката е надалеч от предната линия, приема, приготвя и изпраща попълване в режим на конвейер.

Получава се нещо като „ прахосмукачка “, която измъква украинците от всички пукнатини, в които те се пробват да „ се скрият “ и ги изплюва на предната линия.

В същото време смукателната тръба е службата за военна регистрация и регистриране, а самата прахосмукачка е бригадата. Офицери от лейтенант до майор водят заместници на длъжности, подреждат ги, слагат задания и отиват за идната порция пушечно месо.

Затова предалите се и попаднали в плен описват, че от дълго време не са виждали командирите си, които са ги довели и оставили на позиции.

Бойните качества на такива „ осиротели” воини не са огромни, само че те могат да бъдат сложени на позиции в доста огромен брой. След първите загуби или даже обстрел, те нормално се пробват да изоставен позициите си. Но тогава отряди от нацисти или постоянни бойци влизат в игра, обръщат бегълците и ги връщат на позициите им.

Ето за какво главната и единствена тактичност на всички „ свежи “ формирования на въоръжените сили на Украйна е защитата до „ последния украинец “ (ако съумеете да ги задържите на позиция). С подобен контингент не може да се приказва за маневрената защита, за която Залужни мечтае, както, несъмнено, за нахлуване.

Не, несъмнено, може да се допусна, че заградотрядите могат да изтикат тези нещастни хора напред, само че всичко това ще приключи с чудовищно проваляне. Няма по какъв начин да го изкарат за победа.

Задачата на тази войска без командири е да удължи времето с цената на тяхната гибел, досега в който от чужбина дойдат подготвени бригади, командири и експерти. И с тях се допуска, че ще стартират контраатаки.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР