Секретарят на Румен Радев по правните въпроси - проф. Емилия

...
Секретарят на Румен Радев по правните въпроси - проф. Емилия
Коментари Харесай

Секретарят по правните въпроси на Радев с разкритие ветото му

Секретарят на Румен Радев по правните въпроси - проф. Емилия Друмева, разяснява в предаването на bTV "Лице в лице " претекстовете на президента, който наложи несъгласие върху текстовете от първата актуализация на бюджета, с което се позволява на компании да вършат без предели дарения на политическите партии.

Тя напомни, че това е 17-ото несъгласие, което президентът постанова от началото на мандата си до момента.

"С въвеждането на това безкрайно даряване на средства се визира същността на политическата система, която е основана и действа - устройството на страната ни като демократична.

Политическите пратии са медиаторът сред жителите и самата Конституция. Цялата власт произтича и принадлежи на народа, само че ние, народът, не можем да се съберем на един площад и да формираме една политическа воля - би трябвало ни медиатор и партиите са точно подобен.

Този, който дава парите, трансформира партията в негова. Въпросният донор може да е претендент за концесионер, може да е реализатор на социална поръчка, да е регистриран в офшорна зона.

Президентът не оспорва ограничавания размер на субсиидите, а оспорва неограничения размер на даренията. Решението опонира на Конституцията. Едните партии ще бъдат могъщи, защото към тях ще валят даренията, а другите ще изпаднат в отпадналост. Така те в същността си са уронени. Т

огава налице ще е доста съществено изменение, даже замяна на политическата система по Конституция. Ще се случи замяна на формулата на ръководство ", разяснява тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР