Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов, който бе

...
Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов, който бе
Коментари Харесай

Пуснаха и секретаря на президента под гаранция

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов, който бе арестуван през вчерашния ден за 24 часа беше освободен през днешния ден следобяд под гаранция от 20 000 лева след предявяване на обвиняване, излиза наяве от известие на прокуратурата. След 24-часов арест на независимост под гаранция от 1 млн. лв. излиза и предприемачът Пламен Бобоков.

На двамата са повдигнати обвинявания за присъединяване в престъпен  сговор,  с  цел  реализиране на  търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 год. до настоящия  миг - престъпление  по член 321, ал.6 от Наказателен кодекс, се споделя в известието на прокуратурата. Бобоков бе арестуван за повторно през вчерашния ден, като този път карцерът бе аргументиран по Закона за Министерство на вътрешните работи. При предходното му задържане още веднъж му бе избрана гаранция от 1 млн. лв.. При установяване на размера на паричните гаранции са взети поради степента на публичната заплаха на закононарушението, доказателствата против обвинените, здравословното им положение,  фамилното им състояние, специалността, възрастта и други данни за личността им, прецизират от прокуратурата.

 Пламен Бобоков и Пламен Узунов са упрекнати и в осъществяването на закононарушение по работа в съучастничество, в интервала от 08.05.2019 година до 28.08.2019 година, като Бобоков е " подбудил на 21 пъти Узунов, в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си отговорности, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характерност за заеманата  от него служба, за да набави за Бобоков полза. От това са настъпили обилни нездравословни последствия – оповестяване на информация, станала му известна по работа измежду лица отвън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, измежду жителите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната посредством откриване на оперативния интерес на специфична разследваща работа - Служба „ Военна информация “. 

На обвинените е наложена възбрана да напущат страната.

Настоящото  досъдебното  производство  е  образувано  по  отделени  материали  от  делото  за  незаконния  внос  на  отпадък,  по  което  за  участие  в  организирана  престъпна  група  са  обвинени  братя  Бобокови и  бившия  зам. министър на екологията  и водите Красимир Живков, прецизират от държавното обвиняване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР