Секретарят на медицинската комисия към БФС доктор Михаил Илиев говори

...
Секретарят на медицинската комисия към БФС доктор Михаил Илиев говори
Коментари Харесай

Михаил Илиев: Нещата са сериозни! Дисциплината е изключително важна

Секретарят на здравната комисия към БФС лекар Михаил Илиев приказва за " Домът на футбола ". Той даде своята позиция върху изключителната конюнктура към епидемията от ковид. Илиев приказва за ограниченията, подхванати от УЕФА и БФС за справяне с рецесията, прикани българския народ към дисциплинираност в тези моменти.

" Не ми прави прелестно усещане редица изявления на известни персони от света на спорта. Имаме потребност да слушаме експертите, които са наясно със обстановката. Народът би трябвало да слуша рекомендациите на инфекционистите, вместо да се вършим на бунтари и да нарушаваме наложения в този момент строй ", стартира експертът.

" Във футболния съюз сме взели решение всички подготвителни действия да бъдат неразрешени краткотрайно. Винаги ще има удовлетворени и ощетени, само че в този миг приканвам към самодисциплина и послушание към началството.

Ние сме описали рекомендациите, само че имаме поради, че нещата са динамични и може да одобряват по-краен вид. Нещата са съществени, намираме се в самобитна Трета Световна война и дисциплината е извънредно значима ", добави още той.

" Всички желаеме шампионатите да завършат, както са по правилник. В тази изключителна обстановка обаче може да вземат и не доста приятни решения. В момента България е в малко по-добро състояние, само че имаме потребност да намерим минимум неверния ход за обстановката, в случай че по този начин мога да се изразя. Надявам се, че в края на май ще стартира завършека на нашето състезание.

Ролята на професионалните клубове е точно да поддържа формата на играчите в тези моменти. Това е ситуацията, в която кондиционните треньори би трябвало да се проявят. Вярвам, че ще вземем някакво задоволително решение, с цел да дадем на клубовете време да навлязат в спортна форма за рестартирането на шампионата.

Решението за отлагането на Евро 2020 е за следващата година е изцяло вярно. Хората, които са в бизнес машината на футбола знаят какво е заложено на карта. Важното е да се завърши с европейските клубни шампионати, с цел да могат всички клубове в Европа да стартират отначало цикъла следващата година ", приключи Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР