Секретарят на Генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак посети

...
Секретарят на Генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак посети
Коментари Харесай

Андрей Турчак за Херсонска област: Русия е тук завинаги

Секретарят на Генералния съвет на „ Единна Русия “ Андрей Турчак посети Херсон, следен от съветските военни, заяви „ Meduza.io “. Той сподели, че Руската федерация е пристигнала в района „ вечно “.

„ Исках още един път, обръщайки се към жителите на Херсонска област, да кажа, че Русия е тук вечно. В това не би трябвало да има подозрение. Няма да има връщане към предишното. Ще живеем дружно, ще развиваме този богат район, богат на историческо завещание, богат на своите хора, които живеят тук “, съобщи той.

В същото време Турчак сподели, че не би трябвало да се „ избяга “ с въпроса за статута на района, като акцентира, че той „ при всички случаи ще се дефинира от жителите “. Той акцентира, че в този момент главното е да се окаже помощ на популацията и да се обезпечи „ естествена подготовка за зимата “.

Херсонска област е съвсем напълно под контрола на съветските войски от началото на март.

„ Meduza “ и други медийни източници, както и украинските управляващи и западните разследващи организации от дълго време настояват, че Русия възнамерява да организира референдум в района за основаването на „ Херсонска национална република “. Москва публично отхвърля сходни проекти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР