Секретарят на българския културен клуб Цар Борис Трети в Охрид

...
Секретарят на българския културен клуб Цар Борис Трети в Охрид
Коментари Харесай

Пребит е секретарят на българския център в Охрид

Секретарят на българския културен клуб „ Цар Борис Трети ” в Охрид Християн Пендиков е бил пребит в заведение в Охрид в четвъртък вечерта. Това разгласи по Нова Виктор Стоянов от Фондация „ Македония ”.

След нападението в заведението Християн е опитал да избяга и е пребит в допълнение от трима нападатели, които той персонално не познава. Те са го набили, тъй като са го разпознали като българин и деятел, посочи Стоянов.

По думите му Пендиков е в началото атакуван словесно поради това, че е българин и няма място в Северна Македония. След това тримата са почнали да го постановат вътре в заведението, описа той.

Стоянов разгласи, че секретарят е със междинни телесни повреди – счупена челюст, комоцио, спукан прешлен на врата. Предстои му интервенция в понеделник, добави той.

Властите в РСМ потвърдиха за NOVA, че нападнатият мъж е в болница със счупена челюст и голям брой контузии по главата.

Пендиков разпознава двама от нападателите като обществени фигури в Охрид, които са известни от подземния свят.

Хора, които са заявявали антибългарските си усеща. Всички ние чакаме управляващите в Северна Македония да си свършат работата, акцентира Стоянов.

Секретарят на българския клуб самичък отишъл до полицията, където е подал тъжба. След това е изпратен в болница.

Според Стоянов Северна Македония би трябвало да приключи езика на омразата и откровените апели за разпродажба на българи. Последните дни изпратихме голям брой сигнали, че има непосредствени закани за живота на българи. Включително и пребитият Християн, разгласи той.

Насилието, омразата и дискриминирането би трябвало да спре! Очаквам моментална реакция от управляващите и в двете страни! Това състояние е нетърпимо. Политическата класа, медиите и университетските среди са основали атмосфера на ненавист и гонене на българите. Европейските институции, несъмнено, ще бъдат осведомени! Момчето е в болница! Полицията е осведомена!, написа евродепутатът Андрей Ковачев.



БЪЛГАРИН ДА съдебна експертиза НАРИЧАШ В МАКЕДОНИЯ ЗНАЧИ ДА БЪДЕШ ВАРВАРСКИ НАПАДНАТ И ПРЕБИТ….Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе и офанзивите ще продължат още по-яростно!!! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!!!, написаха във Фейсбук от Културния клуб „ Иван Михайлов ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР