Секретарят към медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев коментира

...
Секретарят към медицинската комисия към БФС д-р Михаил Илиев коментира
Коментари Харесай

Д-р Михаил Илиев: Наказанието на Йомов може да е жестоко

Секретарят към здравната комисия към БФС доктор Михаил Илиев разяснява в предаването „ Домът на футбола ” по DIEMA SPORT случая с футболиста на ЦСКА Георги Йомов, който беше заловен с допинг. Според лекаря наказването на Йомов може да е грубо.

„ След инспекция от УЕФА след мача с Гьорче Петров се взима проба на инцидентен принцип. Жалко е, че се случва с перспективен състезател. Тази информация, която излиза не я смятам за 100% достоверна. Веществото, което се спекулира, може да докара грубо наказване, което не предстои на обжалване. За първи път ЦСКА си имат лекар, при добре издигнато отбрана, би могло наказването да бъде до шест месеца. Това е неточност, само че грешките се заплащат ”, показа Илиев.

„ Имам информация, само че не мога да ви я дам. Вярва се единствено на документи. Допинг наказване ще има. Въпросът е да се потърси повода. Допинг за пас и гол не е фиктивен. Жалко за момчето. Да се надяваме на порядъчен излаз, наказване ще има. УЕФА не има вяра на сълзи. Видяхте по какъв начин не одобриха обжалването на Левски, тъй като един компромис води до още. Имаме мощна връзка там. УЕФА споделя по кое време ще се отвори „ Б ” тестът ”, сподели доктор Илиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР