Секретариатът на ООН тайно е забранил на подразделения на организацията

...
Секретариатът на ООН тайно е забранил на подразделения на организацията
Коментари Харесай

Лавров критикува тайна директива на ООН за Сирия

Секретариатът на Организация на обединените нации скрито е забранил на подразделения на организацията да вземат участие във възобновяване на сирийската стопанска система, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.
" Оказа се, че фактически политическият департамент на секретариата на Организация на обединените нации още през октомври 2017 година е популяризирал по цялата система на Организация на обединените нации секретна инструкция, която не разрешава на организациите в системата да вземат участие в каквито и да са планове по възобновяване на сирийската стопанска система. Само филантропична помощ, нищо повече ", съобщи министърът.
По думите му, изискването за възобновяване на Сирия е наречено " напредък в така наречен политически преход ". Лавров дефинира като неприемлив опит на обособени страни да манипулират секретариата на Организация на обединените нации и прикани западните сътрудници да се откажат от желанията да употребяват интернационалните организации " на мрачно ". " Попитах генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за какво сходни въпроси стават предмет на така наречен секретни секретарски вътрешни наставления, за какво за тях не е осведомен Съветът за сигурност, който е директно зает с въпросите за Сирия и за какво сходен жанр решения се одобряват без открит, справедлив разбор на обстановката на земята ", съобщи Лавров.
По думите му, генералният секретар на Организация на обединените нации е заречен да изследва обстановката.Руският външен министър акцентира, че Управлението на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците не би трябвало да става филиал на западните страни. Така той разяснява думите на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, който съобщи, че не трябва да се връщат в Сирия бежанци в сегашните рискови условия. " На нас по този начин ни обясниха, че комисарят е имал поради следното - до момента в който няма развой на така наречен самостоятелен политически преход, то главните донори, а това на първо място е Западът, няма да има пари за възобновяване инфраструктурата и цялостната стопанска система на Сирия. Ние сме изложили нашата позиция, както на западните, по този начин и на другите донори ", добави Лавров.
От Центъра за банкет на бежанци оповестиха, че над 1,7 млн. сирийци са изявили предпочитание да се върнат в домовете си. Това са на първо място хора, които са в Ливан, Турция и Германия. Сирийските управляващи сътвориха координационен щаб за връщане на бежанците в родината, който е управляван от министъра на локалното ръководство Хусейн Махлюф. Структурата ще си взаимодейства с щаб, който действа в съветския Център на ръководството на защитата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР