секи един български пенсионер за трети пореден месец ще получи

...
секи един български пенсионер за трети пореден месец ще получи
Коментари Харесай

Борисов: По 50 лева допълнително върху пенсиите и през октомври

секи един български пенсионер за трети следващ месец ще получи добавка от 50 лв. към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме уговорката си, споделя по време на съвещанието на кабинета през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.

Видео от съвещанието, което се прави онлайн, е оповестено на страницата на премиера във Фейсбук.

"Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще доближи до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което държавното управление през днешния ден отпусна спомагателни 105 962 800 лв. по бюджета на Държавното публично обезпечаване ", показва Борисов.

"Независимо от компликациите, пред които ни изправи COVID-19 увеличихме всички пенсии с 6.7 % от първи юли. По време на изключителното състояние десетки хиляди пенсионери се възползваха от поддръжката за безвъзмезден топъл обяд, обществен патронаж и доста други обществени услуги за облекчение и възстановяване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези действия ще не престават до края на годината. Защото обезпечаването на почтени старини на нашите майки и татковци постоянно са били първокачествен и неизменен приоритет на държавното управление. Продължаваме интензивно да работим за нови и нови ограничения в поддръжка на пенсионерите ", споделя Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР