Сегменти като бизнес компютрите, геймърските РС и ултрамобилните устройства водят

...
Сегменти като бизнес компютрите, геймърските РС и ултрамобилните устройства водят
Коментари Харесай

Надежда за компютърния пазар, спадът се забавя

Сегменти като бизнес компютрите, геймърските районен съд и ултрамобилните устройства водят целия пазар към положение на резистентност в околните пет години

Търсенето на компютри в бизнес сегмента е подтиквано от прехода на фирмите към операционна система Windows 10

Пазарът на компютърни устройства демонстрира признаци за стабилизиране. Тази година се чака следващият спад, само че темповете на декаданс се обрисуват като най-малките за последните четири години, сочи отчет на Canalys.

Сумарните доставки на настолни компютри, ноутбуци, хибридни устройства и таблети ще намалеят с 2,1%, спрямо 2017 година, до 398 млн. броя. Забавянето на спада е симптом, че пазарът се връща към положение на резистентност.

В сегмента на потребителските районен съд са забележими признаците за стабилизация. Големите производители се насочват към нови бързо-растящи категории от рода на геймърските районен съд, хромбуците и хибридните модели, сочи анализът.

В краткосрочна вероятност търсенето на обичайни потребителски районен съд ще остане едва. Доставките на съставни елементи като DRAM памет ще бъдат лимитирани, което предизвика повишение на цените. На редица огромни пазари като Съединени американски щати, Китай, Русия, Япония и Южна Корея ще нарастват продажбите на геймърски районен съд, движени от известността на киберспортовете.

Що се отнася до бизнес сегмента, търсенето тук е подтиквано от прехода на фирмите към операционна система Windows 10 – развой, който е съпроводен от възобновяване на компютърните паркове, отбелязва Canalys.

Междувременно, в сегмента на таблетите се следи мощно изразена отрицателна динамичност, макар оживлението в продажбите на iPad напоследък. Търсенето като цяло понижава, защото потребителите избират смарт телефона за главно мобилно устройство, до момента в който за по-сериозни задания разчитат на обичайния районен съд.
още по тематиката
Предвид това, Canalys предвижда, че в интервала от 2017 до 2020 година пазарът на таблети ще понижава приблизително с 3% на година, което се обрисува като най-силно изразеният спад измежду всички категории компютърни устройства.

При настолните районен съд се чака средногодишен спад в продажбите от 1,5%, а при ноутбуците регресът ще се мери с 1,1% на година в обсъждания интервал. Само хибридните устройства ще отбележат положителен тренд, който съгласно Canalys ще бъде 8,8% в околните пет години.

Друга анализаторска компания, Gartner, чака редуциране на пазара на обичайни районен съд до 189 млн. броя през 2019 година Но ултрамобилните устройства, включително ултрабуци, хибридни Windows модели и ноутбуки MacBook Air, ще компенсират този спад, вследствие на което доставките на районен съд като цяло ще набъбнат до 266 млн. броя, до момента в който при таблетите стагнацията се задълбочава и продажбите ще паднат до 159 млн. броя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР