Сегментът на кросоувърите е най-динамично развиващият се не само в

...
Сегментът на кросоувърите е най-динамично развиващият се не само в
Коментари Харесай

Kia Ceed - Ново име и още по-големи амбиции

Сегментът на кросоувърите е най-динамично развиващият се освен в Европа, само че и в целия свят. Въпреки това, на Стария континент най-популярни си остават компактните хечбек-модели, които са безапелационни водачи в класациите по продажби. Конкуренцията в класа е убийствена и всеки производител се надява на по-голяма парче от баницата.


Един от сериозните играчи в сегмента от Kia, която през март сподели новото потомство на Ceed. Продажбите на модела към този момент са факт, като новото му потомство идва с променено име и с още по-големи упоритости за пазарен триумф. И това няма по какъв начин да бъде друго, защото от редишната генерация, излязла през 2012 година, бяха продадени близо 650 000 бройки.
В Kia най-сетне взеха решение да трансформират името cee’d, което объркваше много хора. Моделът към този момент се споделя Ceed, което значи Community of Europe with European Design. Обяснено по просто – тази кола е направена в Европа и е предопределена за Европа, където усетите на клиентите са разнообразни.

Размерите на автомобила са съвсем същите, макар че той е построен на нова платформа - K2. Новият Ceed е по-широк с 20 мм и по-нисък с 23 мм от предшественика си, като междуосието от 2650 мм не е променяно. В същото време багажникът предлага размер от 395 литра – един от най-хубавите в класа, като при комбито той е 625 литра, което също е измежду най-големите на пазара.
Като цяло дизайнът на модела ненапълно употребена детайли от флагмана на марката Stinger. Модерните LED-светлини, които направиха усещане при версията GT на предходната генерация на Ceed, са вградени в долната част на бронята. Целта е автомобилът е да наподобява юношески, само че и да притегля по-възрастната публика, която ще може да избира сред цели 12 съществени цвята на каросерията.

Интериорът на новия Ceed е характерен за коли от този клас, като се натъртва на качествените материали и положителната сглобка. Тоест, в случай че очаквате нещо супер-луксозно и скъпо, може да останете разочаровани, само че не трябва да се не помни, че това е всеобщ автомобил, чиято цел е да бъде функционален и комфортен. Той ще се кара всеки ден, като концепцията му е да служи по-дълго на притежателя си. Мястото в салона е изцяло задоволително за четирима възрастни, които да пътуват, без да им е тясно.
Няма по какъв начин да се мине и без новите технологии, които стават все по-популярни в последно време. Новата генерация на Kia Ceed се предлага с второ равнище на автононо ръководство. Това значи, че автомобилът може да следи маркировката и надлежно да поддържа придвижване в нея. Наличието на адаптивен круз-контрол разрешава опазване на дистанцията от движещото се начело транспортно средство и надлежно понижаване на скоростта при потребност. Тоест, колата може да се придвижва независимо, само че водачът би трябвало наложително да дължи ръцете си на кормилото.

Голямата смяна при модела е в пътното държание. Корейците не крият упоритостите си новият Ceed да се пребори с огромните играчи в този сегмент VW Golf и Ford Focus. За задачата предното окачване е с 40% по-твърдо, до момента в който задното (отново независимо) е с 10% по-меко. Факт е, че това прави ръководството на колата по-приятно, изключително за тези, които се возят на задната седалка. В същото време е усъвършенствано и кормилното ръководство и автомобилът реагира доста по-бързо и по-сигурно при промяна на посоката, което го прави по-приятен за каране в поредност от завои.

Добре се оправя и новият 1,4-литров бензинов турбодвигател, разрастващ 140 к.с. и 240 Нм въртящ миг. Той е оптималният избор за модела, защото е точно обвързван с шасито, а разходът му на гориво е в границите на 6,5 л/100 км. В случая става дума за версията със 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с два съединителя.
Същото няма по какъв начин да се каже за 1,0-литровият бензинов мотор с 115 коня, който също се предлага за модела. При него на моменти се усеща липса на мощ, само че пък ниският му разход и по-спокойно държание евентуално ще се харесат на хората, които не бързат за на никое място. Освен това за новия Ceed се оферират и два дизелови агреата – 1,6-литрови, разрастващи 115 и 136 к.с.

Стигаме до цената – чака се базовата версия на модела за започва от 29 000 лева, като точните числа ще станат ясни в края на лятото. Топ-вариантите евентуално ще скочат до 45 000 лева, което към този момент си е сериозна сума. Това обаче е неизбежно, още повече че толкоз костват и най-добре оборудвани модификации на съперници. Плюс за модела на Kia е 7-годишната гаранция на автомобила.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР