Сегашното захлаждане е глътка свеж въздух на фона на последните

...
Сегашното захлаждане е глътка свеж въздух на фона на последните
Коментари Харесай

Георги Рачев с прогноза за „много червено“ през август и тропически нощи

Сегашното захлаждане е глътка пресен въздух на фона на последните горещи дни. Предстоят ни нови горещи дни. Това сподели пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му, причина за захлаждането е циклонът Беатрикс. По морето евентуално ще превали за малко. „ Не е чак толкоз ужасно. Гарантирам, че ще могат да отидат на към този момент поизсъхналия пясък “, сподели той.

Прогнозата му за идната седмица е „ горещо, доста е горещо “. Картата за петък е в блестящо оранжево за високи температури.



„ От на следващия ден (неделя) до петък ни чака алено, алено – 37, 36 градуса “, уточни климатологът.

„ Нищо чудно и 38 да стигне температурата “, добави той.

„ Лятото е в тази златна своя част, когато към този момент ги няма тези рискови температури. По-важното е, че няма да извънредно горещо. 28-29. Точно това е тропично прохладните нощи “, изясни професорът.



„ Вървим постепенно към есента “, уточни той.

„ Есента, която ни чака, е с дълготрайна прогноза за влажно време. Което не значи, че ще вали от заран до вечер “, разяснява климатологът.

„ Тук е обещано с две думи – влажни интервали. Няма да е студено. Особено септември месец – типичната златна есен “, уточни той.



По думите му, има разминаване сред прогнозите на американски синоптици и известния уебсайт accuweather. Според първите, есента ще е по-хладна, до момента в който съгласно вторите ще е много прелестно топло.

Сутрин и вечер, несъмнено, ще е по-хладно. „ Типично за есента. Това е времето в България “, изясни Рачев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР