Сегашният размер на партийните субсидии е прекалено голям, трябва да има таван,

...
Сегашният размер на партийните субсидии е прекалено голям, трябва да има таван,
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Сегашният размер на партийните субсидии е прекалено голям

" Сегашният размер на партийните субсидии е прекомерно огромен, би трябвало да има таван ", съобщи пред публицисти заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, написа izbori.bg.

Веселинов уточни, че въпросът с намаляването на партийната дотация на 1 лева е много сериозен. „ Ние неведнъж сме заявявали, че в настоящия размер тя е прекомерно огромна, изключително за огромните партии, които на практика нямат опция да изхарчат тези пари. Предложението обаче за понижаване на държавната дотация би трябвало да бъде обвързано с вероятните възможни източници на финансиране на партиите “, изясни той.

Веселинов съобщи, че по-правилният вид е държавно финансиране, а не такова от компании.

„ Може би би трябвало да има таван на получаваната дотация. В момента огромните партии, за които тези пари са извънредно доста, ги натрупат по сметки, вършат дарения и така нататък И споделят, че парите на партиите са доста. Да, на вас са ви доста, само че на други може би са малко “, съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация. Веселинов акцентира, че дебатът би трябвало да бъде по-сериозен и по-задълбочен. „ А не просто да се хвърля нещо, което е известно. Защото за популизмът няма почивен ден и никой не е имунизиран за популизъм. Но значимото е да има нещо, което е работещо, читаво и дава гаранции, че партиите не са подвластни от стопански субекти и че не получават прекомерно доста, което жителите желаят “, сподели още той. Веселинов напомни, че в предходни години Вътрешна македонска революционна организация е внасяла оферти за таван на дотациите. „ На този стадий не можем да кажем дали ще подкрепим това предложение, ще се съберем и ще го приказваме. Проблемът е, че измененията са частични – дават отговор на публичните упования за дотацията, само че не дават отговор от кое място се финансират партиите. Имаме или легални източници, или престъпни – къде отиваме в действителност “, разяснява още Веселинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР