Сегашният пакет „Мобилност“ не може да има бъдеще, заяви министърът

Сегашният пакет „Мобилност“ не може да има бъдеще, заяви министърът ...

Росен Желязков: Този пакет Мобилност“ не може да има бъдеще.


Сегашният пакет „Мобилност“ не може да има бъдеще, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, изразявайки своето разочарование след днешното гласуване на дневния ред на предстоящото пленарно заседание на Европейския парламент в сряда, съобщават от ресорното министерство. Още по тематаПревозвачите излизат на протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност” бъде одобрен

Според Желязков пакетът е против принципите на Европейския съюз (ЕС), на европейското право, на Лисабонския договор и е напълно дискриминационен към държавите от периферията на блока.

Българският министър изрази разочарованието си от това, че само два гласа не достигнаха да отпадне Пакетът от дневния ред.

„Гласовете бяха 156 на 154. Само два гласа не ни достигнаха да отложим спорните текстове за следващия парламент. Ние имаме 17 члена в Европейския парламент от 700, и тези 17 можеха да решат проблем на половин Европа. Отговорността да си депутат в Европарламента е огромна. Благодаря на тези които бяха в зала, останалите няма да коментирам“, отбеляза Желязков.

По думите му гласуването ясно показва сериозното разделение в ЕС.

„Ние искаме най-добрия вариант не само за България, а и за Европа, защото сме европейци“, каза Росен Желязков.

Той подчерта, че е недопустимо да се решават въпроси на конкурентоспособността със протекционистки законодателни решения, които фрагментират транспортния пазар в блока.

Източник: investor.bg