Сегашният финансов капацитет на балансите е ограничен и липсва резерв

...
Сегашният финансов капацитет на балансите е ограничен и липсва резерв
Коментари Харесай

Глобалният дълг е по-висок, отколкото светът може да си позволи

Сегашният финансов потенциал на балансите е стеснен и липсва запас за сигурност, който да всмуква систематични шокове, като да вземем за пример ковид.

Ромонът на лихвените понижения, който рикошира в пазарите, сигурно не е задоволителен. Широко публикуваните безредици на пазарите акцентират още веднъж, че това, което действително има значение, е размерът на парите, а не цената им. Пазарите се нуждаят от спомагателна поддръжка от централните банки при рецесии, тъй като тъкмо тогава пресъхва ликвидността, написа Майкъл Хауъл, ръководещ шеф на CrossBorder Capital, предава Investor.bg.

" Други централни банки би трябвало бързо да последват Федералния запас на Съединени американски щати и да стартират нови кръгове на количествено облекчение, вместо да намаляват в допълнение лихвите. Вероятно към този момент сме минали така наречен повратна точка, след която сниженията в действителност вредят на финансовата система и по този начин унищожават ликвидността ", прецизира Хауъл.

Според него световната финансова рецесия от 2007-2008 година - да я назовем ГФК1 - беше потрес на предлагането за ликвидния механизъм, който провокира следващ потрес на търсенето в действителната стопанска система. Но тази рецесия, ГФК2, е разтърсване за предлагането за действителната стопанска система, който провокира масиран защитен потрес в търсенето на повече ликвидност.

Скокът в репо-лихвите през септември 2019 година трябваше да бъде предизвестие, сходно на неуспеха от 2007 година на профилирани ипотечни кредитори като Northern Rock, преди ГФК1. Сега международният дълг е с към 130 трлн. $ по-голям, в сравнение с при ГФК1, съгласно нашите лични калкулации въз основа на данни на МВФ. В рамките на това корпоративният дълг нараства с цели 155 на 100 ".

Тези към 280 трлн. $ дълг имат междинен матуритет от 5 години, което значи, че към 50-60 трлн. $ би трябвало да бъдат рефинансирани всяка година. Този тип търсене на финансиране е прекомерно огромно, защото сегашният финансов потенциал на балансите е стеснен и липсва запас за сигурност, който да всмуква систематични шокове, като да вземем за пример ковид, отбелязва още в разбора си Хауъл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР