Сегашните 250 лв. ще бъдат увеличени на 300 лв. като

...
Сегашните 250 лв. ще бъдат увеличени на 300 лв. като
Коментари Харесай

Скачат парите за учениците от 1 и 8 клас

Сегашните 250 лева ще бъдат увеличени на 300 лева като помощ за учениците от първи и осми клас от идната година. Това разгласи във Велико Търново общественият министър Деница Сачева.

Сачева и министърът на образованието Красимир Вълчев вземат участие в Национална конференция, отдадена на прегарянето на учителите в България - преди и след пандемията от ковид.

"Двете помощи - тази за първи клас и тази за осми клас от идната година се усилват от 250 лв. ще станат 300 лв., без подоходен тест и ще се дават на два пъти за първи и за втория надлежно, образователен период ", сподели Деница Сачева.

"В момента не предвиждаме изцяло затваряне на системата. Ще се работи локално това, което казахме, дублирам. В обособени учебни заведения, в случай че се доближат 20 на 100 от учениците и личния състав да със признаци на COVID-19, ще се вземе решение за затваряне на тези учебни заведения. В момента 2 такива учебни заведения има в Търговище, които минаха на образование в отдалечена среда за 5-12 клас ", сподели Красимир Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР