Сегашната среща на равнище външни министри ще сложи началото на

...
Сегашната среща на равнище външни министри ще сложи началото на
Коментари Харесай

Гръцки министър: С Русия сме на прага на нов етап в двустранните ни отношения

Сегашната среща на ниво външни министри ще постави началото на нов стадий в развиването на връзките сред Русия и Гърция, съобщи през днешния ден гръцкият външен министър Никос Дендиас преди началото на договаряния в Москва с съветския си сътрудник Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Уверен съм, че нашата среща ще послужи за начало на нов стадий в нашите двустранни тесни и сърдечни връзки, сподели Дендиас.

Той уточни, че Атина и Москва придават " огромно значение на по-нататъшно развиване на взаимноизгодното съдействие ", предава Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Москва и Атина получиха спомагателна опция за развиване с идването на власт на новото държавно управление в Гърция, съобщи от своя страна съветският външен министър Сергей Лавров, откривайки договарянията с гръцкия си сътрудник.

Отношенията през днешния ден са много наситени и се развиват постъпателно във всички области - от стопанска система до филантропично съдействие. Идването на власт на Вашето държавно управление през май тази година основава спомагателни благоприятни условия да разгледаме целия комплекс от тези връзки и да се споразумеем за това по какъв начин да ги придвижим напред, сподели Лавров.

По думите му днешните договаряния ще разрешат наред с двустранните връзки да се обменят отзиви и за обстановката в Европа, в региона на Средиземно море и в световната политика като цяло. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР