Сегашната парламентарна група на ВМРО-ДПМНЕ, в която има 44 депутати,

...
Сегашната парламентарна група на ВМРО-ДПМНЕ, в която има 44 депутати,
Коментари Харесай

Мицкоски: В РСМ има 173 българи, няма да променяме Конституцията

„ Сегашната парламентарна група на ВМРО-ДПМНЕ, в която има 44 депутати, няма да поддържа смяна на Конституцията на районен съд Македония и вписването на българите в нея. Лично имам вяра, че нито един наш народен представител, няма да промени позицията си по този въпрос. “ Това сподели водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски часове след откриването на българския клуб „ Цар Борис II “ " в Охрид, оповестява БГНЕС.

При откриването на клуба имаше митинг, който бе подсилен персонално от самия Мицкоски. Част от участниците в демонстрацията скандираха „ Татари и фашисти “, хвърляха яйца и камъни, а други развяваха югославския байрак.

„ При тези условия няма да позволим смяна на Конституцията, тъй като не е проблем вкарването на тези 173 или 175 българи, които гласоподаваха на последните предварителни парламентарни избори. Това не е проблем. Истинският проблем е, че в Охрид имаше типичен образец за асимилация, посредством българският културен клуб „ Цар Борис III “. Преди това в Битоля имаше клуб „ Ванчо Михайлов “. Тогава имаше смели изказвания от страна на държавното управление, че в Благоевград ще се появи македонски културен център, само че това не стана “, сподели Мицкоски в предаването „ 360 градуса “ на телевизия Алсат М.

„ Първият документ, който стана обществен, след юлските събития (френското предложение за започване на договаряния на РСМ за Европейски Съюз, бел.ред.) е връщане в 11-ти век. Говорим за Царството на Самуил, за Кирил и Методий, за Климент и Наум “, сподели още Мицкоски и добави: Нито един път не чух от страна България да се приказва за настоящето положение на нещата.

„ Да приказваме за интерконектора сред РСМ и България - сред Петрич и Струмица. Да аплайваме за общи планове за пътната инфраструктура. Когато ще преговоряме за тези неща и когато от другата страна ще има ясна позиция, че няма да се занимаваме с история и че историята няма да е спънка за интеграцията на Македония, тогава може да преговаряме “, сподели още Мицкоски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР