Сегашната пандемия от коронавирус е най-подходящият момент, за да реформираме

...
Сегашната пандемия от коронавирус е най-подходящият момент, за да реформираме
Коментари Харесай

Коронавирус: Сега е идеалният момент за въвеждане на 4-дневна работна седмица

Сегашната пандемия от ковид е най-подходящият миг, с цел да реформираме нашия трудов живот и да преразгледаме някои одобрени модели на трудова претовареност, а и с цел да подтикваме стопанската система. Подобна промяна би имала позитивно отражение и над здравето на трудещите се. „ Онова, което претърпяваме сега, е извънредно, само че то ще ни помогне да преоткрием опциите на всяко работно място ", твърди Шарлът Локхарт, изпълнителен шеф на “4 Day Week Global” пред “Евронюз”.

“4 Day Week Global” обезпечава платформа за разискване на концепцията за понижаване на работната седмица и поддържа бизнеса, чиновниците и страните при въвеждането ѝ. Инициативата е стартирана от Андрю Барнс и неговата партньорка Шарлът Локхарт.
Идеята е на дневен ред в Нова Зеландия
Идеята за въвеждане на четиридневна работна седмица не е утопична. Обсъжда се и от някои държавни ръководители. Новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн обществено се изрече в интерес на концепцията за четиридневна работна седмица. Според нея, това ще подтиква локалния туризъм и ще даде опция за по-добро съчетаване на специалност и свободно време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР