Сегашната икономическа ситуация в Германия означава, че приходите от данъци

...
Сегашната икономическа ситуация в Германия означава, че приходите от данъци
Коментари Харесай

Меркел предупреди: Икономическата ситуация вещае спад на приходите за хазната

Сегашната икономическа обстановка в Германия значи, че приходите от налози може да се окажат по-ниски от предстоящите. Това съобщи през днешния ден пред Бундестага немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

Най-голямата стопанска система в Европа се сви с 0,1 на 100 на тримесечна основа през интервала април-юни, като още слаби данни от този момент подхраниха опасенията, че Германия може да изпадне в техническа криза през тримесечието юли-септември.

По време на парламентарните диспути по бюджета за 2020 година Меркел сподели също, че Германия би трябвало да вземе ограничения против последствията от климатичните промени и че те ще костват пари, осведоми ДПА.

" Ако желаеме да предпазим климата, това ще коства пари, пари, които ще бъдат изхарчени свястно ", означи канцлерката. Тя добави, че бездействието би коствало даже повече. По думите й не е вид да не се прави нищо.

Меркел съобщи още, че е време Европейският съюз да си сътрудничи по-тясно, взимайки под внимание световните промени във властта и напрежението, които оформят настоящия дневен ред. Според нея в този момент Европейски Съюз би трябвало да се концентрира върху построяването на по-силни връзки.

Нарастващото съревнование сред Съединени американски щати и Китай и " стратегическото възобновление " на Русия, както и плануваното излизане на Англия от Европейски Съюз, биха имали дълбоки последствия, за които съюзът би трябвало да се приготви, разяснява канцлерката, предава Българска телеграфна агенция.

Меркел изрази мнение, че Брекзит със съглашение е вероятен до 31 октомври.

Тя посочи обаче комерсиалният спор сред Съединени американски щати и Китай нанася удар на Германия, която по традиция разчита на износа да движи стопанската система й, съобщи Ройтерс.

Има интернационална неустановеност поради комерсиалния спор САЩ-Китай и това, несъмнено, дава отражение върху експортна страна като Германия, сподели Меркел пред Бундестага (долната камара на немския парламент).

Бундестагът стартира през вчерашния ден диспути по бюджета за 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР