Сега всички имаме време да си приготвяме домашна храна и

...
Сега всички имаме време да си приготвяме домашна храна и
Коментари Харесай

5 основни грешки, които допускаме при приготвянето на домашна храна

Сега всички имаме време да си подготвяме домашна храна и да опитвам в кухнята. Има някои азбучни истини обаче, които могат както да ни спънат в кухнята, по този начин и да ни създадат същински специалисти.

Има някои неточности, които могат да съсипят вечерята ви освен по време на самоизолация, а и по всяко друго време. Вижте ги в канала във vbox7:

Спагетите под чешмата

Когато пастата е сварена, доста от нас са уверени, че би трябвало да я измият. Но постоянно водата не просто прибавя (или измива) усет от ястието ви, само че и пречи на соса към пастата да си взаимодейства добре с нея. Затова нерядко сосът и пастата ви стоят като отделени един от различен.
               

A post shared by (@italian_pastaa) on Mar 26, 2020 at 12:57pm PDT

Готвите не изцяло размразено месо

Месото би трябвало да е добре размразено, когато започнете да го готвите, тъй като тогава рискувате да се случи нещо доста просто и предвидимо - външната част да стане подготвена или даже да се препече, а вътрешната - да остане сурова.
               

A post shared by (@dapurriyanofficial) on Mar 22, 2020 at 5:53pm PDT

Не оставяте месото да си почине

Когато готвите месо, множеството сокове са в неговия център. Когато го свалите от котлона, изчакайте малко, с цел да доближат до всички краище на ястието ви.
               

A post shared by (@diningwithskyler) on Mar 15, 2020 at 5:43pm PDT

Миете ориза

Освен в случай че не вършиме ризото, по-добре не мийте ориза. Иначе рискувате да " активирате " нишестето, което да направи ориза ви леплив, когато го сготвите.
               

A post shared by @ on Mar 26, 2020 at 2:14pm PDT

Готвите мокри зеленолистни

Когато измиете спанака да вземем за пример, по-добре е да го оставите да се изсуши. В противоположен случай ще имате доста пара, а най-после той ще бъде доста воден и блудкав.
               

A post shared by (@dasandrachesimangia) on Nov 27, 2015 at 4:26am PST
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР