Сега вече да е ясно, който дава най-евтин газ, от

...
Сега вече да е ясно, който дава най-евтин газ, от
Коментари Харесай

Вече да е ясно - който дава най-евтин газ, от него взимаме, обяви Борисов

Сега към този момент да е ясно, който дава най-евтин газ, от него взимаме ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, откакто с гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас дадоха началото на градежа на интерконектора сред двете страни край кърджалийското село Кирково. След самата гала, до момента в който шофираше автомобила към чакащите ги хеликоптери, Борисов се обърна към госта си с думите: " С тебе в този момент вършим автомагистрали, газови, който даде най-евтина газ, заплаща за пренос и минава ".

В формалната си тирада преди церемонията Борисов акцентира, че доста делегации са ходили до Азербайджан, добре са си изкарвали там, само че доставки на газ не са договорили. Той акцентира, че макар сделката за момента, за доставка на 1 милиарда кубически метра, то сигурно размерът ще нарасне до 1.2 милиарда

От думи към каузи

Според Бойко Борисов след построяването на газовия хъб ще се даде цялостна диверсификация и действителна доставка на газ. " Както се споделя, вървим от думи към каузи. Два големи газопровода, голям хъб. Газ от нашите залежи, газ полутечен от Съединени американски щати. " 1 млрд кубика потенциал има хранилището в Чирен, купуваме лятото на ниска цена американски газ, нагнетяваме лятото, зимата взимаме от други ", по този начин изясни той икономическата полза от плана.

 Вече да е ясно - който дава най-евтин газ, от него взимаме, разгласи Борисов
© Надежда Чипева, Капитал

Вече в колата, Алексис Ципрас уточни на Борисов, че газовият хъб ще се строи от гръцка компания, която е дала добра ценова оферта, само че и има сериозен опит на сходни обекти. " Щом компанията е гръцка. Ти ще ги контролираш, да работят по-бързо ", заръча му българският министър председател.

На въпрос на Ципрас, за някакви проблеми с публичната поръчка, предшествала сключването на контракта, Борисов отговори: " Ние вършим публични поръчки по европейски модел - който завоюва, той е ".

Иначе сама гала беше извънредно къса, като Борисов на няколко пъти уточни, че и той и Ципрас, имат доста задължения около идните европейски избори. За да не губят време, двамата стигнаха покрай мястото с хеликоптери (1 час път за Борисов и 1.20 минути за Ципрас). Оттам до самата гала се предвижиха с коли.

Сред гостите на първата копка бяха американският дипломат Ерик Рубин, един от вицепремиерите на Азербайдзжан и кметове от региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР