Сега във вътрешния кръг на президента на САЩ има политик,

...
Сега във вътрешния кръг на президента на САЩ има политик,
Коментари Харесай

Приятел на Байдън го тласка към реална война с Русия

Сега във вътрешния кръг на президента на Съединени американски щати има политик, който непосредствено го насочва да изпрати американски войски в Украйна, т.е. да води война с Русия. Кой е Крис Кунс? Защо прави това? И какви са възможностите Джо Байдън да изслуша този всесилен човек, надълбоко уверен в личната си справедливост?

Твърди се, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е уведомил някогашния си началник Барак Обама за желанието си да се кандидатира за втори президентски мандат през 2024 година Това би трябвало да се схваща по подобен метод, че актуалният притежател на Белия дом има огромни проекти за бъдещето – да ръководи Америка до 86-годишна възраст.

Говорим за същия Байдън, който през последните дни се уплаши от Великденския заек, ръкува се с празното пространство и се обърка с Мишел Обама. За същия политик, чието психологично здраве някогашният доктор от Белия дом назовава опасност за националната сигурност.

Въз основа на това в действителност няма значение какво възнамерява да направи президентът Байдън допълнително или по-малко далечно бъдеще. Но въпреки всичко е значимо какво не има намерение да прави – той не има намерение да стартира война на Съединени американски щати с Русия, трета международна война и нуклеарен апокалипсис (всичко това едно и също).

Байдън отхвърли предложенията на сенатор Кунс, който прикани за изпращане на американски войски в Украйна, сподели прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

И за това, както се споделя, благодарим, само че въпросите остават и главният е кой в действителност е този самоуверен сенатор, който не се опасява от боен конфликт с Русия и има вяра, че Вашингтон би трябвало да влезе в спор в Украйна „ хора и оръжие “, освен с доставка на патрони, дула и съоръжение?

Накратко, Крис Кунс е един от най-влиятелните сенатори сега и е авторитетен, тъй като е доста непосредствен с Байдън и е една от значимите връзки сред Белия дом и Конгреса.

В Сената Кунс съставлява Делауеър и заема мястото, което самият Байдън заема в продължение на 36 години, до момента в който не беше определен за вицепрезидент в двойка с Обама. В политическата система на този надълбоко демократичен и дребен щат кланът Байдън е уважаван, целият локален хайлайф е на посетители на барбекюто им, а Кунс е непосредствен другар на фамилията.

През 2015 година на една от церемониите на Капитолийския рид се случи ту занимателна, ту страховита преживелица. Вицепрезидентът Байдън шепнеше нещо в ухото на 13-годишната щерка на Кунс и се пробва да я целуне по главата, детето заобикаля. Америка надигна вежди. Бащата разяснява обстановката в духа, че всичко е наред, това е фамилен въпрос, господин вицепрезидентът познава децата ми от раждането.

Ако преведем всички тези високи връзки на езика на теорията на конспирацията, ще получим „ договаряне “, където функциите за всеки са нарисувани авансово:

- Г-н президент, апелирам ви да започнете война с Русия в името на международния мир!

- Отхвърлям предлагането на моя безценен другар да стартира война с Русия. Както виждате, дами и господа, няма защо да се притеснявате: моето психологично здраве не е опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

Фактът, че Кунс е непосредствен с Байдън, беше доказан и от Псаки. Това придава на представянето в допълнение външнополитическо измерение. Ние в Русия би трябвало да забележим, че тезата за началото на трета международна война в този момент не е в устата на извънредно десните радикали, само че и в най-близкото обграждане на президента. И единствено мъдростта на господин Байдън разделя света от нуклеарната крайна линия.

Добре се вижда какъв брой мъдрост има Байдън от пагубно ниския му рейтинг - директна последица от голям брой неточности във външните и вътрешните работи. При такива условия „ обществените изяви “ стартират да се правят оценка високо от политиците, само че би трябвало да се разбере, че „ съглашението “ е много оптимистична версия на събитията.

Песимистичното е, че това може и да е правилно: в действителност има хора от най-близкото обграждане на Байдън, които го тласкат към въоръжен спор с Руската федерация, първо на територията на Украйна, а по-късно - каквото ще да става. Познавайки някои от характерностите на Кунс, в това също е елементарно да се повярва.

Основната линия е благочестието. Сред многото сенаторски степени е магистърска степен по богословие от “Йейл”. В същото време забележителна част от кариерата на политика е обвързвана с благотворителни планове, които имат сериозен набожен съставен елемент.

Огнените протестанти като Кунс са измежду най-агресивните " ястреби " и русофоби на Съединените щати от ерата на Студената война насам.

Има и други видове, да вземем за пример, измежду американските военни има доста епилептични антикомунисти. Религиозните хора обаче съставляват един тип " русофобски мейнстрийм " и са доста забележими - заради обстоятелството, че в действителност имат вяра в това, което споделят. Жителите на Съюз на съветските социалистически републики ги плашат, както ги плашат демоните, от които би трябвало да бъдат предпазени и къщата, и енорията. Демони, с които би трябвало да се води битка на всички места и на всички места и единствено Господ ще разбере къде са неговите.

До 80-те години на предишния век такива политици се сплотиха към фигурата на Роналд Рейгън, също реакционер, а също и ревнив антикомунист. Самият той имаше малко по-просто отношение към религията от доста от феновете му (слушаше астролози, легализира абортите в Калифорния, беше първият президент в историята на Съединени американски щати с бракоразвод зад тила си и прочее), само че, като някогашен артист, той работи удивително за обществеността.

Когато Рейгън назова Съюз на съветските социалистически републики „ империя на злото “, той имаше поради точно антиклерикалната политика на руската страна и историческата му тирада по тази тематика беше привет към Националната асоциация на евангелистите на Съединени американски щати.

В същото време прозвуча по-малко познатото измежду нас „ обиждане по име “ - „ царството на лъжите “. Това означаваше, че бащата на лъжата е самият Сатана и никой с изключение на него не може да мисли да се бие с християни в християнска страна. Тоест Съюз на съветските социалистически републики е царството на Сатаната. За тях бомбите не би трябвало да се скъпят.

Впоследствие Рейгън изоставя тази картина на света и стартира да възприема комунистите и руските хора не като фанатици, заплашващи храма, а като елементарни хора с елементарни проблеми. Така че диалозите за опцията за превантивна война със Съюз на съветските социалистически републики останаха в предишното, за което заслугата на съответни персони като Сузана Маси, която неотдавна получи съветско поданство, е огромна.

Но доста преди този момент актуалният сенатор Крис Кунс стартира политическата си кариера като деятел в президентската акция на Рейгън. Доста бързо той мина при демократите, само че явно съумя да се зареди с класическата американска русофобия в жанр Студената война и в този момент я възпроизвежда в нови условия.

Той не приказва като простак, той приказва като еретик. Например Кунс неотдавна изясни на гласоподавателите, че сегашната инфлация и покачващите се цени на бензина са следствията от спора с Русия и в бъдеще ще бъде още по-лошо.

И незабавно акцентира – „ това е цената за свободата, която сме длъжни да платим”.

Точно по същия метод се аргументираха тези, които изпратиха американски бойци във виетнамската месомелачка и приканиха президента Кенеди да провежда провокация с откраднатия руски аероплан, атакуващ съюзническа военна база в Европа, с цел да получат предлог за оповестяване на война на „ тоталитарна комунистическа империя”.

Кунс никога не е „ брат по религия “ за Байдън. Първо, актуалният президент е остарял безсрамник. Второ, не протестант, а католик, както доста други в ирландската диаспора на Америка.

Но към този момент е неловко при самата мисъл, че в непосредствения кръг на президента на Съединени американски щати има човек, който непосредствено го подтиква да „ кръстосва остриета “ с Русия на територията на Украйна.

И още повече – от концепцията, че този президент е Байдън с неговия „ избистрен разум “

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР